Alte știri

Două sectoare de poliție, din Cotiujenii Mari și Mărculești, inaugurate astăzi după ce au fost renovate și modernizate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 5 august, a avut loc inaugurarea sectoarelor de poliție din Cotiujenii Mari, Șoldănești și Mărculești, Florești, după ce au fost renovate și dotate în conformitate cu cerințele internaționale și bunele practici în domeniu, asigurând astfel, tuturor cetățenilor acces liber și transparent la servicii polițienești de calitate.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Renovarea celor două sectoare a fost posibilă grație suportului oferit în cadrul Acordului de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană, privind suportul pentru reforma poliției și Strategia de dezvoltare a poliției pentru anii 2016-2020. Resursele financiare utilizate constituie circa două milioane de lei.

La eveniment au participat șeful Inspectoratului General al Poliției Sergiu Paiu, reprezentanți ai administrației publice locale, polițiști, locuitori ai raioanelor Florești și Șoldănești, și alți invitați.

Modernizarea sectoarelor are drept scop apropierea poliției de comunitate, oferirea serviciilor polițienești calitative și transparența în activitatea de zi cu zi.

Ambele edificii sunt amplasate în locuri vizibile și ușor accesibile pentru toți cetățenii, inclusiv pentru cei în etate și cu dizabilități. Acestea dispun de spații de așteptare confortabile și birouri spațioase dotate cu tehnică performantă.

În cadrul celor două sectoare vor activa polițiștii de sector, de patrulare și de investigații, ceea ce va facilita deservirea locuitorilor prin intervenție promptă și operativă.

Citește și: O stație de așteptare a transportului public este renovată în centrul capitalei

loading...

Comments are closed.