Alte știri

Două tinere moldovence și-au întrerupt călătoria, după ce au conștientizat că pot deveni victime ale traficului de persoane

Pinterest LinkedIn Tumblr

Două tinere moldovence și-au întrerupt călătoria, după ce au conștientizat că pot deveni victime ale traficului de persoane. Mama unei tinere a fost cea care a alertat Poliția de Frontieră și, operativ, s-a intervenit în punctul de trecere pentru clarificarea circumstanțelor.

Ieri, 3 septembrie, în jurul orei 15:40, ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră au primit un apel de la o cetățeancă a Republicii Moldova, care solicita ajutorul instituției în verificarea scopului de călătorie a fiicei sale. Conform informației, tânăra de 19 ani ar intenționa să ajungă în Germania, unde urma să activeze în calitate de bonă la o rudă. În baza acestor date, în punctul de trecere a frontierei Leușeni s-au deplasat ofițerii Direcției Investigații speciale a IGPF, fiind prezenți când s-a apropiat la linia de control un microbuz de rută ocazională, care transporta pasageri în Germania. Printre călători a fost legimată și persoana în cauză, aceasta era împreună cu o cunoscută, de asemenea cetățeancă a R. Moldova în vârsta de 19 ani.

În cadrul controlului de frontieră s-au confirmat spusele mamei, în privința tinerei pe numele căreia s-a făcut sesizarea, însă cea de-a doua persoană nu a putut oferi declarații clare privind scopul plecării peste hotare. În aceste condiții, polițiștii de frontieră au explicat urmările unor astfel de situații, când tinerele moldovence au căzut în plasa traficanților, prin ademenire cu oferte de muncă avantajoase în străinătate, dar în realitate ajungeau să fie exploatate sexual.

Ca rezultat al discuțiilor, tinerele au luat decizia de a reveni în țară, iar în cazul unei propuneri de muncă peste hotare, să verifice înainte de a accepta.

Poliția de Frontieră solicită călătorilor maximă atenție și prudență, verificați legalitatea ofertelor de muncă peste hotare și seriozitatea persoanelor care vin cu astfel de propuneri. Nu ezitați să ne contactați și să sesizați instituția cu orice tip de ilegalitate. Call Centrul Poliției de Frontieră Linia Verde (022 259 717) activează non-stop!

loading...

Comments are closed.