DOVADĂ FOTO! VICEPREȘEDINTELE PLATFORMEI DA MINTE ȘI APĂRĂ UN CONT FAKE AL UNUI TROLL. DECONSPIRAREA LUI ANDREI PETICĂ!

În argoul internetului, un troll este o persoană, de regulă anonimă, dar deseori ascunsă în spatele unor porecle, care îşi face un obicei pasional din a posta şi comenta în spaţiul virtual, activitate anume croită pentru a semăna discordie pe internet şi pentru a stârni certuri sau iritare. Cei mai periculoși trolli sunt cei plătiți și totodată cei apărați de persoane reale, de exemplu vicepreședintele Platformei DA.

În spațiul online basarabean, există așa un troll, pe nume Andrei Petru, care folosește atât nume fals, cât și poze ale unui artist din România pe nume Cristi Nistor. Acest troll se ocupă cu promovarea imaginii Partidului DA, în special al liderului Andrei Năstase și totodată cu denigrarea tuturor care au alte viziuni. Mai mult, acesta incită internauții la ură interetnică, violență și agresivitate. Acest fapt a fost observat nu doar de mine, ci și de persoane terțe, care la rândul lor, l-au inclus pe Andrei Petru într-un grup pe facebook, destinat depistării profilelor false. Mare mi-a fost mirarea să văd printre comentarii așa personalități precum vicepreședinți de partide, care îl apără și spun că e om de treabă, real, deși acesta se ascunde după un profil fals.
Inga Grigoriu, Platforma DA, Vicepresedintele Platformei DA, armata de trolli, profile false, trolli politici

După cum putem observa, numele vicepreședintelui PPPDA care îl apară pe troll este Inga Grigoriu, persoană, care cel mai probabil îl cunoaște pe cel care stă în spatele profilului fake. Este greu de înțeles de ce o femeie apără o astfel de persoană fricoasă și totodată agresivă, dar cred că totul se rezumă la bani. Cu alte cuvinte, Victor Țopa aruncă bani nu doar pentru proteste și flash-moburi, dar și pentru o armată de trolli a Platformei DA.
Subiectul profilului fals, Andrei Petru, nu este unul străin pentru mine, deoarece presa BEM îl promovează și este practic imposibil să treacă așa știri pe alături, așa cum n-a trecut pe alături nici postarea de ieri a acestui troll, care a încercat să demonstreze că Andrei Petru există.

Trolli, stop fals, trollii din Platforma DA, fenomenul trollilor, Andrei Nastase, PPDA

Deoarece un om normal n-ar permite nimănui să-i pozeze pașaportul, mi-am dat seama că acest pașaport aparține persoanei care se află în spatele acestui profil fals. Cu puțină atenție, cu puțină logică, din primele două poze mi-am dat seama că acest pașaport aparține cetățeanului Petică Andrei, a.n. 23 ianuarie 1987.
Nu m-am oprit aici, de aceea am încercat să caut așa nume pe Facebook, dar nu prea am văzut asemănări. Deoarece prin 2009-2010 am dat vreo 10 lei pentru ca să îmi fac un cont pe o rețea de socializare, mi-am amintit de îndrăgitul Odnoklassniki. Din prima căutare, am obținut mai multe rezultate cu acest nume, iar primele două, corespundeau datelor obținute din pozele postate de trollul Andrei Petru.

TROLL, armata de trolli, Platforma DA, DEumitru Alaiba, Adopta un troll

Prea multe coincidențe,mai ales că și chipul se aseamănă foarte mult, din acest motiv am decis să apelez la un prieten care este de origine din părțile Dubăsarilor…
Straniu sau nu, dar persoana apelată mi-a spus în primele 5 secunde că atât pașaportul, cît și profilul de pe ok.ru, aparțin cetățeanului Andrei Petică din localitatea Molovata Nouă. (Cel puțin, Andrei Petru niciodată nu a negat că este din Transnistria).

Respectiva poză mi-a fost transmisă de un amic a lui Andrei Petică. Din ceea ce se vede, nu exclud că el și alte persoane lucrează ca trolli într-o sală cu calculatoare. Din păcate, acesta nu a vrut să-mi spună locația, dar presupun că se află în același sediu cu JurnalTV.
armata de trolli, trolling, fenomenul fake nesw, platforma da, andrei nastase, dinu plangau, alexandr slusari

Din motiv că am deconspirat un Troll, fac un apel celor care au lansat campania „Adoptă un troll”, Dumitru Alaiba şi Vlada Ciobanu. Aceștia au promis bani celor care deconspiră trolli și oferă informații despre ei. Informații cred că sunt destule, mai ales că am identificat nu doar fake-ul și numele celui care stă în spatele profilului, dar și pe cei care îl plătesc, iar dacă sunt careva dubii, cred că vicepreședintele PPPDA, Inga Grigoriu, ar putea să ne spună mai multe, că doar ea îl apăra mai sus…

P.S. Dumitru și Vlada, cred că merit vreo 1000$!
P.P.S. #Pace

autor: Denis Rusu

Total
0
Shares
Total
0
Share