Alte știri

Droguri în valoare de 90 000 lei ridicate de oamenii legii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ofițerii Secției investigare infracțiuni din cadrul Inspectoratului de Poliție a sec. Centru al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au intrat în posesia unei informații operative, deconspirând activitatea ilicită a unui tânăr, ce se ocupa cu împachetarea și realizarea drogurilor pe teritoriul mun. Chișinău. Acesta s-a dovedit a fi în vârstă de 23 de ani locuitor a capitalei, anterior fiind judecat pentru infracțiuni analogice.

În cadrul acțiunilor de investigație și urmărire penală polițiștii au stabilit că tânărul distribuia drogurile de tip Marijuana prin intermediul aplicației Telegram. Suspectul ambala masa vegetală în pachețele de tip ziplock, după care le plasa în ascunzișuri pe teritoriul capitalei. Ulterior individul plasa anunțurile pe rețelele de socializare cu privire la comercializarea substanțelor psihotrope și comunica potențialilor cumpărători adresa cu indicarea locului unde anume au fost plasate pachețelele droguri.

Tânărul a fost escortat la inspectorat, iar în cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția și benevol a predat forțelor de ordine 20 pachețele de tip ziplock în interiorul cărora se afla o masă vegetală uscată  de  culoare verde cu miros specific de tip marijuană ambalate în bandă adezivă,  un pachet cu o masă vegetală de culoare verde cu miros specific care urma sa fie reamabalat în cantități mai mici, un cântar electronic, bandă adezivă și 500 pachețele de tip ziplock.

În cazul în care îi reușea comercializarea drogurilor tânărul era să obțină un profit în sumă de 90 000 mii lei.

Pachețele au fost ridicate, sigilate conform procedurii și îndreptate la Centrul Tehnico Criminalistic și Expertize Judiciare al IGP, pentru efectuarea expertizelor.

Actualmente tânărul este cercetat penal în stare de libertate, pentru Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu închisoare de la 7 la 15 de ani.

loading...

Comments are closed.