Politic

Dumitru Alaiba, după un an de guvernare PAS: ”Moldova încă mai este unul din cele mai corupte și sărace state din Europa”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dumitru Alaiba, deputat PAS:

A trecut un an de când oamenii și-au spus cuvântul.

Nu e nimic de celebrat, dar este o ocazie să tragem linie și să medităm un pic. Alegerile din 11 iulie, votul oamenilor, nu a anulat problemele cronice ale țării noastre, probleme pe care muncim să le lăsăm trecutului odată și odată.

Moldova încă mai este unul din cele mai corupte state din Europa.

Moldova încă mai este unul din cele mai sărace state din Europa.

Moldova încă mai este un sistem extrem de birocratizat, cu o economie primitivă, cu legi deseori nefuncționale și cu funcționari indiferenți, corupți sau incompetenți.

Moldova încă mai suferă de durerea despărțirii, a emigrării în masă.

Iar de patru luni Moldova e la hotarul unui război, la hotarul între două lumi. La hotarul între lumea liberă și o lume care nu a fost niciodată liberă.

Mai avem multe, multe de făcut. Și avem foarte puțin timp la dispoziție ca să le dăm oamenilor ceea ce merită cel mai mult. Sentimentul clar că au un stat care își bate capul de ei. Siguranța în ziua de mâine. Încrederea că lucrurile merg spre bine. Reforme pe care să le simtă în buzunarul propriu.

Acum oamenii au, poate pentru prima dată, un guvern care nu-i fură, care muncește. Chiar dacă lucrurile se întâmplă mai lent decât nouă ne-ar place, ele totuși se întâmplă. Mișcăm din loc legi foarte complicate, de care alții nu s-au atins ani la rând. Încercăm să ajutăm cu tot ce este posibil, acolo unde este cel mai necesar, în limitele resurselor puține de care dispunem.

Nu o să lăsăm mâinile în jos până nu vom pune această țară pe picioare. Și ne iertați atunci când greșim, dezamăgim sau nu le vedem chiar pe toate.

loading...

Comments are closed.