Politic

După atacurile din partea lui Țîcu, Dodon cere înțelepciune și maturitate politică din partea blocului ACUM

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon cere înțelepciune și maturitate politică din partea aliaților de la guvernare. Reacția acestuia vine în susținerea liderului fracțiunii PSRM din Parlament, Vlad Batrîncea, care și-a exprimat nedumerirea și regretul față de ieșirile din ultima perioadă a unor deputați din blocul ACUM, printre care Octavian Țîcu, care a declarat că alianța cu PSRM este una nocivă și ar trebui ruptă.

În opinia lui Dodon, în fața guvernării există provocări multiple, printre care riscuri de ordin economic-bugetar, cum ar fi riscul energetic, necesitatea promovării reformelor sociale și economice veritabile.
 
„Este important ca odată cu restabilirea relațiilor cu partenerii financiari externi (FMI, Banca Mondiala și alții) să nu uităm de interesul național, deoarece acordurile cu aceste instituții trebuie sa fie privite ca instrumente de sporire a calității vieții cetățenilor Republicii Moldova și nu de dragul existentei acordurilor. Dacă aceste acorduri nu ne permit să atingem aceste obiective atunci trebuie renegociate și revăzute”, susține Dodon.
 
Șeful statului face referire și la reformele în justiție, Procuratură și organele de ancheta, precizând că, este convins că există voință politică în promovarea acestor reforme, dar atenționează că „nu toți care activează în aceste domenii sunt persoane compromise și neprofesioniste, iar trecerea acestor instituții sub control extern reprezintă riscul major pentru statul nostru”.
 

Dodon amintește li de alegerile locale din 20 octombrie, despre care spune că ar trebui să se desfășoare într-un mod democratic și transparent într-o atmosferă de luptă onestă și profesionistă fără implicarea factorului geopolitic ca element de bază al luptei politice.

Amintim că deputatul Octavian Țîcu declarat într-un interviu că Igor Dodon este un cadavru politic, nociv chiar şi pentru PSRM. Potrivit lui Țîcu, blocul ACUM trebuie să rupă alința cu PSRM cât mai curând posibil și să fie organizate alegeri anticipate.

Comentați știrea

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook - Telegraph Moldova   
loading...

Comments are closed.