După ce a votat-o pe Greceanîi Speaker, consilierul lui Dodon în fruntea CNA și pe Țurcan în funcția de judecător al CC, Alaiba spune că nu se poate de “dodonizat” țara

dodonizare,Dumitru Alaiba, ACUM, PSRM, Igor Dodon, Maia Sandu, Curtea Constituionala, CC, Vladimir Turcan, ACUM-PSRM, PAS, Deputat PAS
 

După ce cu voturile deputaților din PAS și Platforma DA, socialista Zinaida Greceanîi a ajuns Președinte al Parlamentului, Ruslan Flocea, ex-consilier al preșdintelui Dodon a ajuns șef la CNA, iar Vladimir Țurcan, judecător la Curtea Constituțională, deputatul Dumitru Alaiba spune că “nu putem permite ca un partid politic să preia controlul asupra unei instituții.”

“Nu putem permite ca procesul de dezoligarhizare a statului împotriva regimului Plahotniuc să se sfârșească cu preluarea controlului asupra unei instituții-cheie de către o altă forță politică, indiferent care ar fi aceasta.”, a scris deputatul pe pagina sa de facebook.

Postarea lui Alaiba a stârnit reacții din partea internauților care i-au scris deputatului că deja e târziu și că blocul ACUM a permis Partidului Socialiștilor să prea mai multe instituții din stat.

“V-a prostit Dodon”, i-a reproșat Sergiu Rotaru.

“E cam târziu, Dodon deja a păpat blocul ACUM.”, a comentat Gheroghe Verdeș.

“Dle deputat, dar nu vreți să vă treziți? 😀 
Funcții ce au revenit lui Dodon cu votul celor din PAS și Platforma DA, cu votul dumitale:
Zinaida Greceanîi – Președintele Parlamentului
Ruslan Flocea, ex-consilierul lui Dodon – Șef al CNA
SIS
SPPS
Ministerul Apărării
MoldovaGAZ
Vladimir Țurcan, deputat PSRM – Președintele Curții Constituționale 

Ar trebui să depuneți mandatul de deputat. Diaspora din SUA și Canada cu siguranță nu pentru asta v-au votat. 😉 , a scris Ion Harghel la postarea deputatului PAS.

Amintim că deputatul PSRM, Vladimir Țurcan, a fost votat astăzi în calitate de președinte al Curții Constituționale, după ce anterior cu voturile deputaților PAS și PPDA, Țurcan a fost votat în calitate de judecător al Înaltei Curți. Acest fapt a stârnit nemulțumirea a mii de internauți care i-au reproșat în special Maiei Sandu că și-a încălcat promisiunea de a nu politiza instituțiile statului.

Mai mulți comentatori politici au numit procesul de acaparare a instituțiilor statului de către PSRM ca fiind “dodonizarea” Republicii Moldova.

 

 

Total
0
Shares
Total
0
Share