Alte știri

După ce s-a infectat cu COVID-19, Zelenski i-a cerut Angelei Merkel vaccin pentru Ucraina

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vladimir Zelenski se tratează în mod activ de COVID-19. Cu toate acestea, boala nu este un motiv pentru care un om politic să uite de muncă și cu atât mai mult de nevoile mari ale țării sale, transmite Telegraph.md, cu referire la Ea.md

Recent, a devenit cunoscut faptul că președintele Ucrainei este bolnav de coronavirus. În ciuda acestui fapt, șeful țării continuă să lucreze, chiar dacă recent a fost internat în spital. Deci, lunia trecută, Zelenski a ținut o conferință telefonică cu cancelarul german, Angela Merkel.

Politicienii au discutat multe probleme importante, inclusiv cele legate de evoluția pandemiei.

Potrivit serviciului de presă al guvernului, Zelenski a cerut cancelarului să ajute la stabilizarea Ucrainei pe timp de epidemie și să ajute țara să aibă acces la vaccinul german. Împreună cu oamenii de știință din alte țări, specialiștii germani și americani lucrează acum împreună pentru a dezvolta un medicament care protejează împotriva coronavirusului. Și se pare că vaccinul va fi în curând gata pentru utilizare.

„Salutăm descoperirea realizată de firma germană BioNTech, împreună cu compania americană Pfizer, în dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului. Este o veste foarte încurajatoare. Aș solicita asistența dvs. pentru a lua în considerare interesele Ucrainei atunci când planificați furnizarea de vaccinuri împotriva coronavirusului ”, a menționat Zelenski în conversație.

 

Nu se știe câte țări încă se vor arăta interesate pentru acest vaccin, și cât va costa. Este foarte posibil ca Ucraina să devină una dintre primele țări ajutate de Germania. Între timp, Angela Merkel i-a urat lui Vladimir Zelenski o recuperare rapidă și putere pentru a lucra într-o perioadă atât de dificilă.

Preşedintele Ucrainei a fost internat în spital cu COVID-19

loading...

Comments are closed.