Politic

După Ilan Șor, și raiderul Platon își face griji pentru Maia Sandu și-i scrie recomandări

Pinterest LinkedIn Tumblr

După Ilan Șor, și cel supranumit raiderul numărul 1 din CSI îi scrie o scrisoare cu mai multe recomandări președintelui PAS, Maia Sandu. Pe pagian sa de facebook, Platon o atenționează pe Maia Sandu că ar putea fi acuzată în furtul miliardului.

În scrisoarea sa, Platon o îndeamnă pe Maia Sandu că dacă aceasta are o pisică, ca în cazul lui Dorin Chirtoacă, să scape urgent de ea.

Mai mult, controversatul Veaceslav Platon, care a fost condamnat la 18 ani de închisoare, crede că prin intermediul lui Ilan Șor, Vlad Plahotniuc ar putea să o facă pe Maia Sandu complice la furtul miliardului. Nici Plahotniuc, nici Maia Sandu nu au comentat scrisoarea lui Platon.

Pe 22 noiembrie, Ilan Șor i-a scris Maiei Sandu o scrisoare publică prin care i-a amintit acesteia că în momentul creării partidului, el a fost principalul finanțator al PAS-ului.

„Scumpa Maia, și când spun scumpa, știu despre ce vorbesc. Ca fost finanțator al partidului dvs, pot să spun că îmi ieșea cam scump. De ce ați uitat binele care l-am făcut pentru voi și aruncați cu zoi”, scria Șor în postarea sa.

Telegraph Moldova amintește că Veaceslav Platon, supranumit raiderul nr. 1 în CSI, ar fi coordonat furtul de la Banca de Economii. El este acuzat că ar fi luat din această instituţie financiară peste 800 de milioane de lei. Platon este vizat şi în dosarul „spălătoria rusească”. Prin intermediul sistemului judecătoresc din R. Moldova au fost scoase din Federația Rusă 22 de miliarde de dolari, timp de patru ani. Banii au ajuns în conturile a peste cinci mii de companii din 96 de țări.

 

loading...

Comments are closed.