După intervenția lui Pavel Filip, familia taxată la frontieră și-a primit banii înapoi

controale vamale, taxe vamale, pavel filip, serviciul vamal, vitalie vrabie, punct de trecere vamala, controale vamale
 

Chiar dacă premierul Filip a cerut miercuri la începutul ședinței Guvernului ca Serviciul Vamal să inițieze o anchetă și să restituie taxele plătite pe nedrept de un cetățean iar până al finalul săptămânii să-i fie raportat acest lucru, Serviciul Vamal face doar ceea ce-i convine.

Miercuri, Filip a făcut referire la o scrisoare a unui cetățean care a fost obligat să achite pe nedrept taxe pentru compărăturile făcute pentru copii săi. Prim-ministrul nu doar că i-a luat la rost pe cei de la Vamă dar și a cerut ca să fie restituiți cei 917 lei pe care i-a plătit la vamă familia care i-a scris lui Filip, scrie deschide.md.

Cu atoate acestea Stela Nistor, consilier principal de stat spune că la Cabinetul Ministrului nu a parvenit nici-un raport, precizând că dacă indicațiile au fost date, înseamnă că ele au fost îndeplinite.

De celalată parte, Cristina Rău, ofițerul de presă al Serviciului Vamal a declarat că deocamdată a fost inițiată o anchetă internă și în depdendență de rezultatele anchetei vor fi întreprinse măsurile necesare.

Amintim că miercuri, în ședința de guvern, premierul a mai adăugat că a fost șocat de răspunsul vamei în acest caz, și anume că respectivul inspector vamal nu poate fi sancționat pentru că nu există motive reale pentru asta, doar a fost avertizat.

„Adică doar i s-a arătat din deget. Părerea mea personală este că astfel de oameni nu au dreptul să lucreze în Serviciul Vamal. Avem cu cine lupta, avem unde căuta bani, avem de la cine lua dar nu vă bateți joc de oameni. Vă rog să faceți o investigație domnule Ianițov și să restituiți banii acestui om iar până la finalul săptămânii să-mi raportați vă rog”. a declarat Pavel Filip.

Potrivit legii, taxa vamală nu se aplică în cazul în care în țară se introduc bunuri pentru uz personal, dar și în cazul în care valoarea bunurilor nu depășește 300 euro.

Total
0
Shares
Total
0
Share