Politic

După Platforma DA, și PSRM se împotrivește construcției noii ambasade a SUA pe terenul Stadionului Republican

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul fracțiunii PSRM în Consilul Municipal Chișinău, Ion Ceban, a anunțat azi într-o conferință de presă că socialiștii, în calitate de reprezentanți ai autorității locale, sunt categoric împotriva construcției sediului ambasadei SUA pe terenul unde se afla Stadionul Republican. Conicidență sau nu, dar poziția PSRM este aceeași cu a partidului Platforma DA condus de Andrei Năstase.

„Considerăm că, în mod normal, există proiect și ar putea fi construit un centru de artă contemporană, ar putea să existe un proiect pentru un stadion sau un parc, fiind mulți studenți acolo, sau un alt proiect util. Și nu înțelegem de ce anume soluția de a ceda stadionul pentru construcția sediului unei ambasade a fost identificată drept cea mai interesantă pentru Chișinău și Republica Moldova”, a declarat Ion Ceban.

Când, pentru prima dată, în luna mai curent, a apărut informația despre discuția dintre Guvernul Filip și Ambasada SUA cu privire la terenul stadionului, liderul Platformei DA a criticat dur această înțelegere.

”Mi-e rușine pentru toate autoritățile centrale și municipale, pentru modul în care a ajuns astăzi arena noastră națională. Faptul că va fi dat sau nu Ambasadei SUA, acest lucru va fi analizat temeinic. Orice ar vrea Guvernul, municipalitatea va avea un cuvânt de spus în acest caz”, a declarat atunci Andrei Năstase.

În același timp, unul din apropiații Maiei Sandu și PAS a salutat decizia guvernării democrate – vezi ce spunea Dumitru Alaiba.

Amintim că Parlamentul de la Chișinău a votat (video), săptămâna trecută, proiectul de lege prin care se desființează Stadionul Republican, iar terenul acestuia va fi transmis în gestiunea Ambasadei Statelor Unite în Republica Moldova, pentru construirea unui nou sediu. Stadionul Republican a fost demolat în vara anului 2007 de către guvernarea comunistă, iar în locul stadionului urma să fie construită o arenă modernă cu 20.000 de locuri cu parcare și un hotel, lucru care nu s-a mai întîmplat.

loading...

Comments are closed.