Alte știri

După tragedia din România, Dumbrăveanu anunță verificări suplimentare la mai multe spitale din țară

Pinterest LinkedIn Tumblr

În contextul tragediei produse în Secția de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț, România, toate instituțiile medico-sanitare publice la nivel național vor fi autoevaluate suplimentar cu privire la respectarea măsurilor de protecție antiincediare. Totodată, vor fi desfășurate instruiri privind elementele cheie în prevenirea antiincediilor și informarea pacienților și personalului medical referitor la măsurile de evacuare în cazul situațiilor excepționale.

Anunțul a fost făcut de Viorica Dumbrăveanu, ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

”La moment, în instituțiile medicale sunt internați 3163 pacienți confirmați cu infecția COVID-19. Suntem în permanență coordonare și comunicare cu Direcția generală asistență socială și sănătate a mun. Chișinău și cu instituțiile medicale raionale, privind internarea pacienților și suplinirea paturilor la necesitate. La moment situația este una stabilă, paturi sunt suficiente pentru a face față numărului internărilor.

Mulțumesc lucrătorilor medicali și colegilor, care 24/24 stau la straja sănătății populației.

Îndemn populația să respecte măsurile de protecție și să se adreseze imediat la medicul de familie sau la Serviciul 112, la primele simptome de boală. Vă rugăm să nu recurgeți la autotratamente și să administrați doar medicamentele prescrise de lucrătorii medicali”, a transmis Dumbrăveanu.

Amintim că mai mulți pacienți au decedat după ce un incendiu a izbucnit sâmbătă după-amiază la Secția ATI din incinta Spitalului Județean Piatra Neamț, România.

FOTO // Imaginile îngrozitoare ale tragediei din spitalul din România unde au murit 10 oameni

loading...

Comments are closed.