Alte știri

Edilul capitalei solicită repetat ca ambrozia din capitală să fie lichidată

Pinterest LinkedIn Tumblr

Subiectul ambroziei din nou în atenția primarul general Ion Ceban. Edilul spune că multe persoane care sunt afectate de aceste plante, au cerut ca această specie să fie eliminată, transmite Telegraph.md, cu referire Today.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Ceban spune că regiile municipale lucrează intensiv pentru a contracara fenomenul.

„Avem pe platforma electronică toate zonele unde sunt zonele cu ambrozie. Se intervine cu erbicide, iar lucrurile sunt ținute la control. Dacă dvs. aveți o altă informație, rog să ne scrieți pe eu.chisinau.md. Nemijlocit vom face tot posibilul pentru a interveni”, spune primarul.

Edilul mai punctează că sunt mai multe echipe care fac razii prin sectoare și verifică zonele unde crește ambrozia. Ion Ceban a făcut un apel către toate persoanele, și cele fizice, și cele juridice, dacă au ambrozie în spațiile pe care le administrează, să o distrugă.

„Eforturile trebuie să fie comune. Constantăm faptul că nu toți oamenii se conformează prevederilor legale. Nu vrem să aplicăm sancțiuni, dar vrem ca să fie regulă. Amenda este de 3000 de lei”, a subliniat primarul.

Amintim că săptămâna trecută au fost aplicate zeci de amenzi pentru persoanele fizice și juridice. Astfel, în sectorul Botanica au fost acordate 10 amenzi, în Buiucani – 8, în sectorul Rîșcani au fost amendați 7 persoane și agenți economici, în Ciocana peste 5 amenzi au fost acordate, iar în sectorul Centru au fost oferite 13 amenzi. Toate aceste amenzi au fost acordate doar într-o săptămână.

Potrivit primarului, zeci de persoane au primit atenționări în acest sens, iar dacă nu vor tăia ambrozia, vor fi amendați.

Citește și: Viceprim-ministrul pentru Reintegrare a cerut Misiunii OSCE să continuie monitorizarea în teren a acțiunilor ilegale ale Tiraspolului

loading...

Comments are closed.