Alte știri

EDITORIAL // Maia Sandu spune minciuni chiar și atunci când este prinsă cu șiretlicul în flagrant

Pinterest LinkedIn Tumblr

Spectacolul Maiei Sandu cu vizita chipurile fără pază la magazinul alimentar a constituit pe bună dreptate subiect de vârf și un deliciu pentru publicul larg. S-ar părea că chestiunea e simplă: ai încercat, n-a mers, tema se epuizează în câteva zile și îți vezi de treabă.

Pentru Maia Sandu nu este așa. Maia Sandu nu e Maia Sandu dacă nu te șmecherește până la capăt. După ce evidența a fost expusă în fața întregii lumi, s-a găsit o domnișoară care a declarat că Maia Sandu n-a pus la cale nici o înscenare și că întâmplarea a fost autentică.

Acum câteva zile însă, cu ocazia vizitei Maiei Sandu la Cahul, exact aceeași persoană din paza Maiei Sandu a fost văzută alături de Președinte etalând ținuta caracteristică funcției.

Nici nu era nevoie de o nouă probă ca mascarada Maiei Sandu să fie demascată, căci lucrurile au fost clarificate imediat după consumarea momentului jenant. Situația este însă relevantă pentru determinarea trăsăturilor ce definesc natura și felul de a fi al Maiei Sandu.

Iar diagnosticul nu este deloc îngăduitor, deoarece ipocrizia și minciuna în cazul Maiei Sandu au atins cote patologice. În cazul Maiei Sandu ipocrizia și minciuna nu sunt doar elemente de tehnologie de manipulare de care s-ar putea dispensa, ci sunt metehne care îi caracterizează la nivel funciar ființa în calitate de personaj politic.

sursa: Politcs.md

loading...

Comments are closed.