Politic

Efectul reformei: Peste 200 mii de copii și educatori din Moldova beneficiază de condiții mai bune în grădinițele renovate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Peste 200 mii de copii și educatori beneficiază de condiții mai bune în cele 845 de grădinițe renovate în localitățile din Republica Moldova în ultimii 4 ani. „Asta înseamnă mai multă atenție copiilor, domeniului educației și o dovadă în plus a continuării drumului nostru european”, transmite Guvernul Filip.

Spre exemplu, pe 11 iulie curent, a avut loc inaugurarea grădiniței din s. Hansca, r-nul Ialoveni, după ce instituția a fost reabilitată și modernizată. La eveniment au participat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, ambasadorul României în Republica Moldova, E.S. Daniel Ioniță, președintele raionului Ialoveni, Lilian Carmanu, locuitori ai satului, părinți și copii. În alocuțiunea sa, ministrul Monica Babuc a mulțumit Guvernului României pentru sprijinul constant și substanțial pe care îl acordă Republicii Moldova în renovarea și dotarea grădinițelor, precum și comunității locale pentru receptivitatea și responsabilitatea de care au dat dovadă.

Pentru renovarea tuturor celor 845 de grădinițe din Moldova au fost investite circa 26 milioane de euro. Proiectul este realizat de Fondul de Investiții Sociale din Moldova cu susținerea Guvernului României.

Încă o grădiniță reparată cu susținerea României, bucuresti chisinau, unire 2018

 

gradinite renovate 2018, republica moldova, romania, vitor ponta, pavel filip

Ministrul Monica Babuc, inaugurarea grădiniței din satul Hansca, r-nul Ialoveni, renovată din grantul oferit de Guvernul României, daniel ionita, guvernul filip

loading...

Comments are closed.