Alte știri

Elevii Liceului Teoretic ,,Mihai Eminescu” din s. Corjova se vor putea deplasa la studii cu un autobuz școlar nou

Pinterest LinkedIn Tumblr

Reprezentanții Biroului politici de reintegrare au participat ieri, 18 decembrie, la ceremonia de transmitere a unui autocar școlar către Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu” din s. Corjova, r-nul Dubăsari, care a fost procurat grație finanțării acordate prin intermediul Programului activităților de reintegrare a țării (PARȚ) pentru anul 2020, cu alocarea în acest sens a sumei de 515 mii lei.

La eveniment au fost prezenți conducerea Direcției învățământ general din cadrul Consiliului raional Dubăsari, directoarea și cadrele didactice de la instituția de învățământ și primarul com. Corjova din raionul Dubăsari.

În cadrul discuțiilor au fost aduse cordiale mulțumiri Biroului politici pentru reintegrare și Viceprim-ministrei pentru reintegrare pentru suportul constant oferit instituției, inclusiv pentru ajutoarele materiale unice acordate anual din PARȚ (în mărime de 100 mii lei/ anual) și oferirea asistenței în procesul de facilitare a liberei circulații a dascălilor, elevilor și a bunurilor transportate.

S-a menționat despre dinamica în creștere a numărului de elevi ce își fac studiile la Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu”, care în prezent ating cifra de 439 de copii (în comparație cu 397 în anul 2019, 382 – 2018, 265 – 2017) și sunt din 8 localități din proximitate, iar 371 dintre aceștia au nevoie de asigurarea transportării.

Această statistică este în continuă ascensiune, dat fiind faptul că tot mai mulți părinți din raion și din or. Dubăsari manifestă interes pentru a le oferi studii calitative în această instituție și posibilitatea de a susține examenele de bacalaureat.

Astfel, datorită punerii în uz a celui de-al 4-lea autocar ce va deservi instituția se vor acoperi necesitățile de transportare existente, oferindu-se posibilitatea desfășurării unui proces educațional calitativ.

S-a convenit menținerea unui contact permanent dintre conducerea liceului și echipa Biroului întru soluționarea celor mai urgente probleme, precum și au fost date asigurări în privința continuării abordării de sprijinire multidimensională în comun cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în vederea asigurării bunei funcționalități a instituției și a desfășurării unui proces educațional performant.

Citește și: Alte 200 de paturi pentru bolnavii de COVID-19 vor fi activate la Centrul de la Moldexpo

loading...

Comments are closed.