Elon Musk vrea un oraș funcțional pe Marte până în 2050. Planul său pentru Planeta roșie

Elon Musk nu renunță la planurile sale de a trimite omenirea pe Marte. Mai nou anunță că ar putea avea un oraș funcțional pe Marte până în 2050, transmite Telegraph.md, cu referire la Digi24.ro

Marte ar putea fi noua noastră casă – așa crede cel puțin, excentricul miliardar Elon Musk. Planurile sale sunt cât se poate de reale și le vrea puse în practică indiferent de costurile uriașe.

Odată la doi ani, planetele Marte și Terra se aliniază și se oferă astfel fereastra perfectă pentru misiuni pe Marte, spune Musk, care vrea să profite de ocazie și să trimită în 2022 două navete SpaceX spre planeta roșie.

Aceste două nave ar trebui să transporte 100 de tone de echipament pentru generarea de energie, utilaje pentru minerit și pentru asigurarea condițiilor de viață.

Dacă misiunea va avea succes, peste încă doi ani, în 2024, compania va trimite încă patru nave, de această dată și cu oameni la bord.

Primele două misiuni sunt cruciale pentru planurile lui Musk. În funcție de ce vor realiza pe Marte primii pionieri, se vor continua sau nu planurile de a dezvolta o colonie pe Marte. Pionierii vor fi nevoiți să descarce toate echipamentele, să le instaleze și să își asigure pe Marte condiții de trai. Tot ei ar trebui să pună bazele unei fabrici de producere a combustibilului pentru rachete.

Această fabrică va fi greu de construit în condițiile ostile de pe Marte, dar este esențială în proiect. Doar așa se poate garanta că astronauții se pot întoarce acasă în viață. Fabrica se va folosi de apa înghețată de pe Marte și moleculele de dioxid de carbon din atmosfera foarte subțire a planetei, pentru a crea oxigen lichid, drept combustibil.

După acest pas, ar urma dezvoltarea coloniei fizice, cu habitate permanente, case verzi și sisteme pentru susținerea vieții. De la un mic centru, s-ar putea dezvolta mici comunități, apoi chiar orașe marțiene.

În 2026 am putea vedea multiple rachete cu oameni care pleacă spre Marte și apoi din ce în ce mai multe.

Atacatorul de la Viena a încercat să cumpere muniție din Slovacia. Poliția austriacă fusese alertată încă din luna iulie

Total
0
Shares
Total
0
Share