Alte știri

Epopeea concursurilor continuă! Ministrul Justiției ANULEAZĂ rezultatele propriului concurs privind selectarea unui Procuror General

Pinterest LinkedIn Tumblr

Olesea Stamate a anunțat astăzi în cadrul unui briefing de presă că va emite un ordin prin care va anula rezultatele concursului privind selectarea candidaților pentru funcția de Procuror General. 

„Consider că rezultatele acestui concurs au fost afectate de două vicii esențiale: obiectivitatea și asigurarea integrității candidaților. Mulțumesc membrilor comisiei pentru munca depusă. A fost un efort semnificativ. Totuși, analizând punctajele cumulative, am constatat că un membru al comisiei a apreciat în mod vădit disproporțional unii candidați în raport cu aprecierea oferită de ceilalți membri ai comisiei. Acest fapt a distorsionat punctajul final, influențând rezultatul concursului”, a declarat Stamate.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Anterior președintele Dodon declara că este împotriva anulării concursului organizat de Ministerul Justiţiei sau revizuirii listei cu cei patru candidaţi selectaţi la funcţia de procuror general.

„Noi, ce, ne jucăm de-a concursurile? Aud că cineva de la Guvern este nemulţumit. Comisia de la MJ, în care sunt experți străini și exponenți ai societății civile, a ales patru candidați. Aceștia trebuie prezentați Consiliului Superior al Procurorilor ca să aleaga și să-mi trimită o candidatură”, a declarat Igor Dodon, la „Moldova 1”.

 

loading...

Comments are closed.