Alte știri

Escrocherii pe timp de pandemie: Se dădea drept șeful unei companii de leasing iar acum riscă până la 15 ani de închisoare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Oamenii legii au reținut un cetățean al Federației Ruse, în vârstă de 45 de ani, fiind suspectat de comiterea mai multor escrocherii pe timp de pandemie, în Republica Moldova, relatează Telegraph.md

În urma investigațiilor efectuate de poliție s-a constatat că cetățeanul rus folosindu-se de declanșarea stării de urgență în țară și faptul că în această perioadă companiilor de leasing le este sistată activitatea, a pus la cale o schemă infracțională, de dobândire ilicită a bunurilor altor persoane, sub pretextul gestionării unei companii de leasing.

Astfel, pentru realizarea scopurilor criminale, suspectul a închiriat un oficiu în mun. Chișinău și a angajat persoane pentru distribuirea publicității și atragerea potențialelor victime. Compania oferea condiții avantajoase și rate procentuale mult mai joase persoanelor, decât ratele companiilor de leasing din RM și semnau cu acestea contracte fictive de creditare.

Suspectul a obținut, în calitate de prima rată obligatorie, mijloace bănești în sumă de peste 400 mii lei.

Oamenii legii l-au reținut și plasat în arest pe un termen de 30 de zile.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală, iar dacă persoanelor li se va dovedi vinovăția, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare de la 8 la 15 ani.

Este de menționat că suspectul a fost anterior judecat pe teritoriul Federației Ruse, pentru comiterea mai multor escrocherii, fiind eliberat din detenție la finele anului 2019.

loading...

Comments are closed.