Social

EU4ENVIRONMENT va acorda suport pentru îmbunătățirea managementului Fondului Ecologic Național

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) va beneficia de suportul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), în cadrul proiectului EU4ENVIRONMENT, pentru îmbunătățirea managementului Fondului Ecologic Național (FEN).

În acest sens, astăzi, MADRM și OECD au avut o ședință de coordonare a activităților în cadrul proiectului. Ședința a avut loc online și a avut scopul de a coordona activitățile pe termen scurt, în cea de-a doua jumătate a anului 2020, și pe termen lung – pentru anii 2021-2022, precum și de a prezenta concomitent progresul în implementarea activităților EU4Environment orientate spre consolidarea capacităților FEN.

În cadrul comunicării online, Secretarul de Stat, Maxim POPOV și-a expus opinia vis-a-vis de acțiunile în acest sens, realizate în prima jumătate a anului 2020 și a subliniat prioritățile MADRM pentru următoarea perioadă.

„Fondul Ecologic Național este în proces de reformă și necesită îmbunătățirea capacităților de management. Noul proiect de Regulament al FEN este în proces de elaborare, primul concept a fost supus consultărilor interne. Conform procedurilor  guvernamentale Regulamentul ar putea fi aprobat într-o perioadă de până la 5 luni. Avem nevoie de elaborarea Manualului Operațional pentru FEN ce să includă: formulare de cerere, formulare de evaluare, formulare de raportare și monitorizare a proiectului la toate etapele; indicatorii și criteriile pentru controlul și performanța calității, precum și responsabilitățile personalului, inclusiv, instruirea acestora”, a menționat în mesajul său, Maxim Popov.

În același context, Secretarul de Stat a comunicat că așteptările pe termen scurt sunt de a cosulta și revizui proiectul Regulamentului FEN, de a elabora Manualul Operațional în baza regulamentului și a practicilor UE și de a dezvolta capacitățile angajaților, iar pe termen lung (2021-2022) obiectivele sunt de a evalua cadrul de plăți și taxe de mediu pentru asigurarea și perfecționarea surselor de venit al FEN și racordarea utilizării mijloacelor parvenite din aceste plățile pentru problemele de mediu, din care și propunerea noilor mecanisme administrative și economice sau modalități de operare a FEN.

Citește și: Bazinul râului Camenca a fost reabilitat ecologic în cadrul unui proiect realizat cu suportul SDC și ADA

loading...

Comments are closed.