Actual

Evoluțiile în reglementarea transnistreană, discutate de vicepremierul pentru Reintegrare cu Ambasadorul Franței

Pinterest LinkedIn Tumblr

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a avut astăzi o întrevedere cu Pascal Le Deunff, Ambasadorul Franței în Republica Moldova. Subiectele de discuție au vizat o gamă largă de aspecte ce țin de implementarea pachetului Berlin Plus, dialogul dintre Chișinău și Tiraspol, executarea deciziei CEDO în speța Catan, drepturile omului.

Cristina Lesnic a comunicat despre stadiul actual în procesul de negocieri și situația actuală în contextul pandemiei de COVID-19.

Un subiect aparte al discuției s-a referit la telecomunicații, parte componentă a Pachetului Berlin Plus. Oficialii au făcut un schimb de opinii cu privire la perspectivele de viitor pentru interconectarea telefonică a cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Dna Lesnic a reiterat poziția Chișinăului, expusă și în cadrul ultimei întâlniri în formatul 1+1, potrivit căreia toți operatorii de telefonie mobilă trebuie să se conformeze prevederilor legislației moldovenești.

La fel, negociatorul-șef din partea Chișinăului, Cristina Lesnic a subliniat evoluțiile în materia drepturilor omului pe durata pandemiei și despre cazurile individuale ce necesită o atenție aparte.

Lesnic a relatat despre activitatea Biroului în această perioadă și despre faptul că va coopera cu autoritățile naționale pentru formularea propunerilor ce țin de asigurarea securității procesului electoral și cetățenilor în cadrul alegerilor prezidențiale.

Oficialii au discutat despre perspectiva organizării și desfășurării unei reuniuni în formatul 5+2, rolul măsurilor de încredere între ambele maluri ale Nistrului, procesul de reintegrare a țării.

Citește și: Viceprim-ministrul pentru Reintegrare a solicitat implicarea OSCE pentru asigurarea circulației elevilor și profesorilor din regiunea transnistreană

loading...

Comments are closed.