Alte știri

Ex-ministrul Transporturilor, condamnat la un an și patru luni de închisoare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Buiucani, a pronunţat astăzi, 9 august, sentința în dosarul în care fostul ministru al Transporturilor Iurie Chirinciuc este învinuit de trafic de influență și abuz în serviciu, scrie point.md.

Astfel, ex-ministrul a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare cu suspendare, fiind obligat să plătească o amendă de 35.000 de lei. Totodată, i s-a interzis să ocupe funcții publice timp de 5 ani.

Iurie Chirinciuc nu s-a prezentat la pronunțarea sentinței.

Procurorii urmează să decidă dacă  vor ataca sentința. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, ex-ministrul Transporturilor, împreună cu șefii a două companii de construcții, a organizat o schemă cu scopul dobândirii ilicite de mijloace financiare. Aceștia ar fi făcut presiuni asupra unei companii câștigătoare a licitațiilor finanțate de Banca Europeană de Investiții (BEI), cu scopul de a o constrânge să cedeze o parte din volumul de lucru unor agenți economici afiliați.

Mai exact, Iurie Chirinciuc a făcut presiuni asupra unei companii, care repară șoseaua de centură a municipiului Chișinau, să cedeze jumătate din lucrări unui alt agent economic, dar și jumatate din bani, fiind vorba de 4,5 milioane de euro.

De asemenea, fostul ministru a dat indicații să fie reparat din banii publici un drum de acces din raionul Ungheni, unde este o companie afiliata lui.

loading...

Comments are closed.