Politică

Ex-primarul Chișinăului, Ruslan Codreanu se lansează în politică. Cum va face aceasta

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul primar interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, se lansează în politică. Acesta anunță constituirea unui partid care se va preocupa de rezolvarea problemelor reale ale oamenilor. Într-o postare pe o rețea socială, Codreanu susține că: „clasa politică din Republica Moldova trebuie resetată”, transmite Telegraph.md, cu referire la TV8.md

Fostul edil a declarat că ideea de a-și crea propriul partid i-a venit după ce a încercat, din postura de cetățean, să rezolve mai multe probleme sociale, însă nu i-a reușit. Acesta a declarat că nu își dorește să lanseze un partid clasic.

Ceea ce ne dorim noi din start este să fie un partid fără ierarhii. Nu ne propunem un partid clasic, care să aibă structuri peste structuri, mai mulți șefi decât oameni care muncesc și mai multe postări (n. red. pe rețelele sociale) decât probleme reale rezolvate. Noi am constatat că agenda publică s-a transformat în tot ce vreți, numai nu se discută real ceea ce se întâmplă. Noi de un an de zile vorbim că se taie pădurile, seacă lacurile, educația online este de proastă calitate. Pandemia ne-a arătat cât de slab este sistemul medical. Suntem de un an în pandemie și nici o schimbare nu s-a făcut în medicină. Ne promit multe, dar discuțiile se fac iarăși la un nivel înalt, despre cosmos. Acestea sunt obiectivele cu care vrem să ne lansăm”, a declarat Ruslan Codreanu.

Potrivit fostului edil, culorile și organigrama noului partid încă nu au fost stabilite.

Acestea sunt obiectivele cu care vrem să ne lansăm. Ulterior, împreună cu oamenii care vor adera la fiecare etapă o să elaborăm programul de partid, denumirea, siglă, care vor fi aprobate ulterior la congres. Nu vrem să venim cu ceva gata făcut și de asta noi mâine anunțăm public constituirea unui partid/mișcări politice. După asta ne luăm o pauză până la constituirea oficială, unde o să discutăm și denumirea și culorile. Ulterior, în cadrul congresului vom decide care sunt organele de conducere a partidului, cine va reprezenta partidul. Acum doar facem un apel la oameni să devină membri de la bun început.”

Întrebat dacă, în cazul în care la primăvară ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, noul partid ar participa la aceste alegeri, Codreanu susține că scopul nu este de a obține mandat de deputat, ci de a rezolva problemele cetățenilor.

Scopul nostru primordial este de a rezolva problemele cetățenilor, nicidecum nu sunt anticipatele și nu facem un partid pentru alegerile anticipate. Cu siguranță dacă vor fi, vom fi cu acte în regulă și dacă comunitatea noastră de oameni va decide să participe la alegeri, vom participa. Dar nu acesta este scopul. Nu vrem un partid pentru un singur ciclu electoral. Ne dorim un partid cu care să ne mândrim și peste 20 de ani”, a declarat fostul primar interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

Ruslan Codreanu a deținut funcția de primar general interimar al municipiului Chișinău în perioada aprilie 2018 – iulie 2019. În 2015 a fost ales consilier municipal în Consiliul Municipal Chișinău, iar în 2017 a fost numit viceprimar pe domeniul social. Anterior, Codreanu a fost membru al Partidului Popular European din Moldova, condus de Iurile Leancă.

Citește și: VIDEO // Igor Dodon vrea să unească partidele de stânga într-un bloc comun: „Mergem la alegeri și luăm majoritatea parlamentară”

loading...

Comments are closed.