Ex-șef al Inspectoratului Energetic de Stat, deferit justiției pentru depășirea atribuțiilor de serviciu

 

Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și remitere în instanța de judecată pentru examinare în fond, a cauzei penale de învinuire a ex-șefului Inspectoratului Energetic de Stat, fiindu-i incriminată săvârșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu (art. 328 alin. (1) din Codul penal).

Urmărirea penală a fost pornită de către Centrul Național Anticorupție în baza sesizării Autorității Naționale de Integritate.

În cadrul urmăririi penale, s-a stabilit că, învinuitul, activând în calitate de șef al Inspectoratului Energetic de Stat, a semnat în situații de conflict de interese 21 acte administrative în privința propriei persoane, acordându-și cu încălcarea normelor legale și a clauzelor contractuale premii, ajutoare materiale și sporuri salariale, fiind cauzate daune în proporții considerabile în mărime totală de 81744,5 lei.

Învinuitul nu și-a recunoscut vina, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Pentru infracțiunea comisă legea prevede pedeapsa cu amendă în mărime de la 32 500 la 57 500 lei sau cu închisoare de până la 3 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Total
0
Shares
Total
0
Share