Politică

EXCLUSIV! iPhone-urile de ultimă generație, despre care președintele țării spunea FALS că au fost cumpărate pentru Igor Dodon, sunt folosite de consilierul și fotograful personal al Maiei Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Purtătoarea de cuvânt a președintei Maia Sandu, Sorina Ștefîrță și fotograful personal al șefei statului, Alexandru Vdovicenco, utilizează două telefoane performante, procurate de instituția prezidențială anul trecut. Costul acestor două telefoane se ridică peste 50 de mii de lei. Informația a fost confirmată în exclusivitate pentru Telegraph.md de către Andrei Spînu, șeful Administrației Prezidențiale, care ne-a comunicat faptul că cele două telefoane au fost procurate de la o companie de telefonie mobilă cu o reducere de 15% (vezi aici).

E vorba de iPhone 11 Pro 265 GB, preț standard de 25.200 de lei și iPhone 11 Pro Max 512 GB, prețul căruia începe de la 31.680 de lei. Potrivit sursei citate, aceste telefoane performante au fost oferite serviciului de presă pentru o transmitere mai operativă, inclusiv a imaginilor.

Sursele noastre ne-au comunicat, însă, că până vinerea trecută, iPhone-ul mai performant a fost utilizat de către secretarul general al Administrației Prezidențiale, Andrei Spînu. Acesta l-ar fi cedat imediat după apariția în presă a informației false lansate de către Maia Sandu, precum că Președinția ar fi procurat, anul trecut, un telefon performant pe care l-a utilizat ex-șeful statului, Igor Dodon. Informația a fost rapid dezmințită de către fostul președinte, care a precizat că nu a beneficiat niciodată de telefon procurat de instituția prezidențială, iar abonamentul pentru telefonia mobilă și l-a achitat personal.

Andrei Spînu a negat că a utilizat vreun telefon dintre aceste două.

loading...

Comments are closed.