Alte știri

Executivul anunță reparația a peste 900 km de drumuri din circa 1 200 localități

Pinterest LinkedIn Tumblr

Programul național pentru anul curent „Drumuri 2020”, în cadrul căruia este planificată reabilitarea a 906 km de drumuri, a fost prezentat public. Ministrul Economiei a anunțat că lucrările vor începe în iulie și vor cuprinde 1 200 de localități, transmite Telegraph.md, cu referire la Newsmaker.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Pentru realizarea Programului sunt prevăzute 1,37 miliarde lei. Potrivit secretarului de stat, Anatol Usatîi, implementarea programului este preconizată pentru lunile iulie – decembrie 2020.

„În prezent, suntem la etapa de achiziții, iar contractele pentru toate raioanele și municipiul Chișinău și Bălți au fost grupate în 17 loturi, acestea acoperind 1200 de localități. Din cei peste 900 de km, 300 de km este drum asfaltat, iar peste 600 de km reprezintă varianta albă. La selectarea porțiunilor de drum, prioritate au avut sectoarele care asigură conexiunea cu instituțiile de menire socioculturală, conexiunea către agenți economici care oferă servicii populației, accesul de la rețeaua drumurilor publice către localități, numărul populației beneficiari ai drumului”, a precizat Anatol Usatîi.

Astfel, prima licitație urmează a fi lansată la data de 22 iunie curent, cu patru loturi pentru opt raioane, ulterior în fiecare zi vor fi deschise celelalte oferte, iar ultima licitație este preconizată pentru data de 30 iunie 2020.

Rețeaua de drumuri publice din Republica Moldova include 10 635 km, dintre care 5 857 km de drumuri naționale, 3 708 locale/de importanță raională, și circa 30 000 de drumuri comunale și străzi.

Citește și: Uniunea Europeană oferă asistență financiară pentru dezvoltarea comunităților rurale din regiunile Cahul și Ungheni

loading...

Comments are closed.