Alte știri

Executivul va aloca 2,2 milioane de lei pentru familiile personalului medical decedat în lupta cu COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cabinetul de miniștri a decis alocarea, din fondurile de urgență ale Guvernului, a 2,2 milioane de lei pentru familiile personalului medical care a decedat în lupta cu virusul SARS-Cov-2. Prin urmare, de indemnizații unice în valoare de 100 de mii de lei vor beneficia 22 de familii.

Potrivit documentului, ajutorul financiar va fi acordat rudelor cadrelor medicale a căror deces a survenit după data de 17 martie 2020, din cauza complicațiilor de Covid-19. Suportul bănesc este scutit de impozitul pe venit și de plata contribuțiilor de asigurări sociale obligatorii.

„Este prima decizie de acest gen. Chiar și în condițiile interimatului, Guvernul Republicii Moldova își respectă angajamentul asumat față de familiile cadrelor medicale care au decedat în lupta cu Covid-19. Respectând și aducând un omagiu medicilor care și-au pierdut viața în lupta cu această pandemie și în măsura  posibilităților, am decis să alocăm o primă tranșă pentru aceste familii”, a declarat premierul interimar, Aureliu Ciocoi.

loading...

Comments are closed.