Actualitate

Experienţa CNAM în finanţarea acţiunilor de profilaxie, împărtăşită cu reprezentanţi a şapte ţări

Pinterest LinkedIn Tumblr

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină au participat marţi, 1 decembrie, la un webinar axat pe finanţarea serviciilor de către companiile naţionale de asigurare, practica existentă şi perspective. Evenimentul a fost organizat de Institutul pentru Analiză şi Advocacy din Ucraina şi a întrunit reprezentanţi a opt ţări, precum şi experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Webinarul a avut drept scop examinarea bunelor practici şi posibilităţilor de finanţare a serviciilor în domeniul HIV/SIDA din contul sistemelor naţionale de asigurare medicală.

În cadrul evenimentului, Denis Valac, vicedirector general al CNAM, a relatat despre formarea fondurilor de asigurare obligatorie de asistenţă medicală şi a bugetului destinat fondului măsurilor de profilaxie, modalitatea de stabilire a priorităţilor de finanţare a acţiunilor de profilaxie, procedurile de finanţare şi monitorizare a proiectelor implementate de organizaţiile nonguvernamentale.

Participanţii la webinar au fost informaţi şi despre faptul că, începând cu anul 2017 şi până în prezent, pentru reducerea riscurilor de infectare cu HIV în rândul populaţiei-cheie, din fondul măsurilor de profilaxie al CNAM au fost finanţate şase proiecte în valoare totală de circa 3,3 milioane de lei.

Webinarul a fost organizat în contextul marcării pe 1 decembrie a Zilei Mondiale de Combatere a HIV/SIDA, care în acest an are genericul „Solidaritate internaţională, responsabilitate comună”.

Citește și: Viceprim-ministrul pentru Reintegrare a avut o întrevedere cu Ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova

loading...

Comments are closed.