Politic

Expert: Cea mai mare problemă a protestelor este credibilitatea redusă față de organizatorii acestora

Pinterest LinkedIn Tumblr

Problema cea mai mare a protestelor este credibilitatea organizatorilor. Dacă organizatorii ar fi mai credibili, probabil și protestele ar fi avut o altă amploare. Opiniile au fost exprimate în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

Jurnalistul Constantin Olteanu consideră că protestele trebuie să fie cerute de anumite situații și chiar dacă există anumite chestiuni care ar mobiliza cetățenii, problema este în credibilitatea organizatorilor. „Problema cea mai mare este credibilitatea acestor persoane și cred că acesta este și marele zid care se ridică între protestatari și cei care își asumă rolul de organizatori”, este de părere Constantin Olteanu.

Potrivit lui, organizatorii protestelor și-au ales revendicări din zona celor după care nu pot urma acțiuni, niște revendicări care nu mai reprezintă contextul actual. „Chiar și acea rezoluție a protestului prin care se cer alegeri anticipate și validarea mandatului de primar sunt lucruri despre care nu trebuie să se vorbească acum.

Analistul Corneliu Ciurea susține că în societate există înțelegerea că populația din Republica Moldova nu este adormită – este un vulcan capabil să erupă. Totodată, analistul consideră că momentul când actuala guvernare ar fi putut fi atacată prin proteste a fost în luna iulie, atunci când au existat hotărârile discutabile și controversate ale instanțelor de judecată vizavi de nevalidarea alegerilor din municipiul Chișinău.

loading...

Comments are closed.