Politică

Fadei Nagacesvschi: „Se creează impresia că Curtea Constituțională este atrasă de niște arhitecți invizibili într-un joc perfid”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi prezintă câteva coincidențe cu privire la sesizarea depusă la CC, cu referire la alegerea Procurorului General, transmite Telegraph.md

Astfel, în vara-toamna anului 2019 au fost făcute mai multe modificări la Legea cu privire la Procuratură, fiind ajustată modalitatea de alegere a Procurorului General, dar și a modului de exercitare a interimatului funcției de Procuror General.

Pe baza acelor modificări, Dumitru Robu a exercitat interimatul funcției de Procuror General, iar, ulterior, Alexandr Stoianglo a fost ales în calitate de Procuror General.

La 23.09.2019 mai mulți deputați din Parlamentul Republicii Moldova, printre care Serghei Sîrbu și Vladimir Cebotari au contestat modificările la Legea cu privire la Procuratură.

În paralel, la 25.11.2019, unul dintre participanții la concursul pentru funcția de Procuror General, a contestat în judecată concursul.

La 18.05.2020 domnul Procuror General, Stoianoglo a comunicat mai multe informații dure cu privire la persoanele implicate în furtul miliardului.

La 21.05.2020 Curtea Constituțională examinaează constituționalitatea modificărilor la legea cu privire la Procuratură.

„Parcă nimic suspect pînă aici, dar:

La 25.05.2020 va fi examinată cauza judiciară la cererea candidatului care a picat concursul și care contestă rezultatele concursului pentru fucția de Procuror General prin care domnul Stoianglo a fost declarat cîștigător.

Acest caz se află la etapa pledoariilor, adică la final.

Să fie o coincidență că, o sesizare depusă în septembrie 2019 se examinează la 21.05.2020, cu 4 zile înainte de ședința de judecată prin care se încearcă a anula concursul pentru funcția de Procuror General?

Nu cred în coincidențe.

Se creează impresia că Curtea Constituțională este atrasă de niște arhitecți invizibili într-un joc perfid, pentru înlăturarea Procurorului General.

Se întamplă imediat după ce domnul Stoianoglo a anunțat despre progresul pe investigarea furtului miliardului.

Onorată Curte, nu vreau să enumăr efectele unei hotărîri a CC.
Vă rog mult să fiți cu ochii în patru!
Amicus curiae al Comisiei de la Veneția de asemenea vă este la îndemînă!” conchide Nagacevschi.

Citește și: Ion Sturza: ”Candu este creierul acestui sistem criminal, eu mă mir că el nu a plecat alături de nașul său de cununie”

loading...

Comments are closed.