Alte știri

Fadei Nagacevschi, despre demersul deputaților din partidul Șor: „Ei justifică statulul de victimă politică a lui Șor”

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce deputații partidului Șor au cerut azi demisia ministrului Justiției Fadei Nagacevschi, ultimul a venit cu o replică. Solicitat de tv8.md, acesta a declarat că parlamentarii intenționat au ieșit într-un briefing de presă pentru a „justifica statutul de victimă politică” a deputatului Ilan Șor.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Faptul că astăzi fracțiunea a ieșit în apărarea domnul Șor cu acest demers împotriva mea doar îmi confirma că Șor a plus în aplicare toate instrumentele posibile pentru a-și justifica statului de victimă politică. Sigur că nu îmi vor da demisia”, a spus Nagacevschi.

Ministrul Justiției a mai menționat și care ar fi motivul deputaților de a-l demite.

„Apărarea înțelege foarte bine că în cazul în care domnul Șor va fi condamnat de Curtea de Apel și Curtea Supremă de Justiție, chiar dacă se află în Israel, autoritățile din Moldova vor putea solicita punerea în executare a pedepsei dumnealui în statul în care se află. Aceștia mai înțeleg că după o eventuală decizie se pune în aplicare și partea civilă, unde este posibil de pus în executare încasarea forțată a sumelor cu care domnul Șor a delapidat anumite bugete.

„În ceea ce privește indicații de la președinte, de la prim-ministru… Eu sunt cel care gestionez politicile pe domeniul justiției și nu le coordonez cu nimeni”, a mai adăugat Nagacevschi.

Citește și: Fracțiunea PSRM s-a ales cu unul din cei mai tineri deputați din Parlament. Curtea Constituțională i-a validat mandatul lui Nichita Țurcan

loading...

Comments are closed.