Social

Fake news vs Fake news! Ziarul de Gardă recunoaște în comentarii, dar nu modifică știrile de pe site!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Duelul dintre deținătorul mai multe site-uri de pamflete și fake news, cu cei de la Ziarul de Gardă, continuă! În postarea ZdG.md de pe facebook, prin care redactorii au dorit să-i dea o replică tânărului, acesta le-a reproșat că au mințit și continuă să mintă grosolan în privința apartenenței sale politice. Corneliu Ababii a acuzat Ziarul de Gardă că este un site de fake news, doar că se numește altfel: Pamfletele lui Marian Șura-Mura. Mai mult, tânărul se arată convins că dacă pe site-urile lui de pamflete va scrie că Plahotniuc a furat miliardul, în goana după vizualizări și trafic, cei de la Ziarul de Gardă ar prelua respectivul material.

După ce Corneliu Ababii le-a reiterat celor de la ZdG.md că nu este membru de partid și nici nu a fost, administratorul paginii de știri a spus că defapt, Ziarul de Gardă nici nu a scris că tânărul ar avea carnet de membru, doar că participă la acțiunile organizației de tineret. Asta chiar dacă în știre, Ziarul de Gardă îl prezintă pe Corneliu Ababii ca fiind membru al organizației de tineret a Partidului Democrat. Lucru care este un fals. Chiar dacă și președintele TD, Alexandru Cauia, a confirmat pe pagina sa de facebook, că respectivul tânăr nu este membru al PDM, Ziarul de Gardă nu s-a grăbit să corecteze știrea.

Nu a fost clar nici de ce Ziarul de Gardă l-a acuzat pe Corneliu Ababii că și-ar fi șters profilul și i-ar fi blocat, chiar dacă tânărul a publicat mai multe screenshoturi prin care demonstrează că în continuare se folosește de profilul creat din 2010, precum și lista persoanelor blocate pe facebook.

Tânărul nu s-a oprit și le-a dat celor de la Ziarul de Gardă exemplul Maiei Sandu. Chiar dacă Maia Sandu a făcut parte din echipa lui Vlad Filat, a fost ministru din partea PLDM, dumneaei a negat mereu și continuă să nege că ar fi fost membru al PLDM. Corneliu i-a acuzat de duble standarte pe cei de la Ziarul de Gardă. Într-o știre despre CV-ul Maiei Sandu, ZdG.md a avut grijă să scrie că Maia Sandu doar a cochetat cu PLDM, dar nu că ar fi fost membru. Iar în cazul lui Corneliu Ababii, aceștia insistă că el este membru de partid.

Tînărul a mai explicat că dacă ar fi blocat pagina de facebook a Ziarului de Gardă, atunci nu era posibil dialogul lor. După acest comentariu, redactorii site-ului ZdG.md nu au mai dat nici o replică.

„Poate pentru că voi mă blocați pe mine ca să faceți aceste sreenshoturi? Vă dați seama cât de penibili arătați voi acum, când eu dau screenshoturi cu mesajele care vi le-am scris, se vede clar că vedeți mesajul, culmea, mai și discutăm aici în comentarii, iar voi fără nerușinare spuneți că eu v-am blocat.
Repet, sunteți un site de FakeNews!”, se spune în comentariul tânărului.

La aceeași postare, Corneliu a postat mai multe exemple de fake news publicate și promovate de Ziarul de Gardă, despre Igor Dodon, Constantin Țuțu și alte personaje politice. Curios este că pe ZdG.md nu se găsește nici un pamflet despre Maia Sandu sau Andrei Năstase.

loading...

Write A Comment