Alte știri

FALS promovat de portalul StopFals.md, în apărarea Maiei Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce reporterul Telegraph.md i-a adresat Maiei Sandu o întrebare absolut incomodă și la care nu s-a așteptat la conferința de astăzi, API a republicat pe pagina StopFals o imagine și un text, precum că portalul nostru ar fi publicat, în ianuarie 2021, o pretinsă știre falsă cu titlul „După alegerile prezidențiale, benzina s-a scumpit de trei ori”.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Deși pretind că sunt profesioniști și respectă dreptul la opinie, cei de la StopFals au publicat comentariul fără să contacteze redacția Telegraph.md, alegând să publice o alegație subiectivă și total falsă.

Or, știrea din ianuarie 2021 este corectă integral. În aceasta este luat drept punct de reper de timpul de la investirea Maiei Sandu în funcția de președinte al Republicii Moldova. Și de la alegerea ei, au fost atunci 3 scumpiri. Iar până acum, de la alegerea Maiei Sandu sunt deja 8 scumpiri.

În context, somăm API și portalul lor StopFals să prezinte scuze publice și să nu mai manipuleze opinia publică în privința Telegraph.md. La fel, facem un apel către donatorii externi să nu mai finanțeze proiectele parazite.

Amintim că API este condusă de Petru Macovei, individul care a cerut de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale o remunerație lunară în mărime de 4 mii $ pentru promovarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19. Conform ofertei, API-ul condus de Macovei a cerut de la Minister, deci din Bugetul de Stat, nu mai puțin de 72552 lei pe lună (aprox. 4000 €/lună).

După ce am publicat știrea DOC // RUȘINE! API a cerut o groază de bani pentru publicarea informațiilor despre COVID-19, Asociația Presei Independente a emis un comunicat de presă, încercând să mintă opinia publică despre situația creată.

loading...

Comments are closed.