Politică

Familia nu este o prioritate de stat pentru guvernarea PAS

Pinterest LinkedIn Tumblr

Noua guvernare de dreapta nu mai are ca prioritate familia. Aceasta reiese din structura noului Guvern, programul și echipa căruia au fost înaintate, marți, în Parlament, de candidatul desemnat la funcția de premier, Natalia Gavrilița, informează Primul.md

Astfel, guvernarea de dreapta revine practic la ministerele care au fost în structura Guvernului de până la reforma din 2017. Gavrilița propune separarea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii și Protecției Sociale, dar fără a include și Familia. Până la reforma de acum patru ani, acest minister se numea al Muncii, Protecției Sociale și Familiei. Includerea Familiei în denumirea ministerului sublinia misiunea statului de a proteja familia și drepturile copilului.

Noua structură a Cabinetului de Miniștri va avea mai multe ministere. Numărul acestora va crește de la nouă la 13. De asemenea, se va majora și numărul vicepremierilor fără portofolii. În noul arc guvernamental va apărea și funcția de vicepremier pentru Digitalizare.

Citește și: Petru Burduja: ”Pe primul loc trebuiau puse așteptările cetățenilor și nu majorarea cheltuielilor pentru întreținerea Guvernului”

loading...

Comments are closed.