Femeile însărcinate și beneficiarii programului Satul European, pe listele persoanelor obligate de conducerea MIDR să participe la Adunarea “Moldova Europeană”

Femeile însărcinate, primari și locuitori din satele care au primit bani de la Guvern, printre persoanele obligate de conducerea MIDR să participe la evenimentul “Moldova Europeană”, organizat de Cancelaria de Stat la indicația Maiei Sandu. Aceasta este dezvăluirea unui grup de angajați din ministerul condus de Lilia Dabija.

“Am promis să informez cum ministra infrastructurii și dezvoltării regionale, Lilia Dabija, hărțuiește colaboratorii pentru asigurarea obligatorie a prezenței la o adunare din 21 mai.

Publicația Dvs despre surse din interior și date concrete referitor la abuzul ministrei nu a soldat cu un rezultat pozitiv. Din contra, a crescut cota colaboratorilor obligați să vină la adunare.

Angajați ai Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale acuză deciziile controversate ale ministrului PAS

După o ședință, directorilor instituțiilor subordonate MIDR s-a dat de înțeles că vor primi instrucțiuni în scurt timp de la o persoană de încredere a ministrei.

Remarcabilă a fost și ședința Lilei Dabija cu șefii agențiilor din subordine. Nivelul falsității exprimate de ministră, depășea limita morală admisibilă. Toți invitații au fost lăudați, ca frumoși și harnici caracterizați, dar cu o lună în urmă, s-a întocmit lista directorilor numiți sau reconfirmați de Spînu, plecați după data de 01 iunie. Nici Spînu nu știe despre lista asta.

După ședință, fiecare director a fost abordat de ruda ministrei de gradul 2 al rudeniei. Amenințând cu concediere, fiecărui director s-a stabilit cota angajaților prezenți în mod obligatoriu la adunare din 21 mai. Prezența nu e problematică, unii directori și fără invitație o să vină la adunare. Chestiunea se complică de cota stabilită personal de ruda ministrei, asta depășește numărul de angajați la instituțiile conduse de directorii vizați.

Cine credeți că va acoperi golul?

Primăriile participante la proiectul Satul European Expres o să fie rezerva ministrei Dabija. În alt mod, cererile de finanțare vor fi evaluate negativ. ADR-urile, ONDRL-ul și Cancelaria de Stat cu dîrzenie invită primăriile de la sudul și nordul republicii, cu cererile la Satul European Expres, să fie în PMAN, la adunarea din 21 mai.

Ruda ministrei, conduce, temporar, din umbră, o instituție. Actualul director a instituției, se regăsește în lista ceea.

Rugăm să întrebați Partidul Acțiune și Solidaritate dacă este la curent că ministra Dabija a obligat și femeile însărcinate din instituțiile subordonate să fie la adunarea din 21 mai?”, ne-a comunicat sursa.

Menționăm că am solicitat un punct de vedere al conducerii Ministerului vizat despre informațiile furnizate din interiorul instituției, dar până în prezent nu am primit vreun răspuns.

Total
0
Shares
Total
0
Share