Social

„Fii voluntar”: 250 de persoane s-au alăturat campaniei lansate de Primărie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul capitalei, Ion Ceban, a comunicat că 250 de persoane s-au înregistrat în Campania „Fii voluntar”, lansată de primăria Chișinău, relatează Telegraph.md

Voluntarii se vor alătura celor 170 de lucrători sociali și 90 de asistenți din cadrul Direcției Asistență socială a municipalității pentru a ajuta persoane din grupul de risc (pensionari pentru limită de vârstă și persoane cu dizabilități) din municipiul Chișinău care beneficiază de asistență socială din partea autorităților publice locale.

În același timp, de astăzi au fost lansate două linii verzi pentru informații:

0800-00080 (sănătate)

0800-00090 (asistență socială)

Cetățenii care necesită ajutor pe durata instituirii regimului de Stare de urgență pe întreg teritoriul republicii, în legătură cu pericolul de infectare prin COVID-19 pot apela pentru informații.

Membrii celulei de criza instituită în cadrul Direcției asistență socială, vor informa telefonic beneficiarii despre masurile de precauție și vor recepționa solicitările, care, ulterior vor fi soluționate de către lucrătorii sociali, asistenții sociali împreună cu voluntarii.

La domiciliul beneficiarilor se vor deplasa asistenții sociali împreună cu voluntarii, care vor prezenta legitimații.

Citește și: Primăria capitalei lansează campania „Fii voluntar” cu scop de ajutor persoanelor nevoiașe, pe timp de urgență

loading...

Comments are closed.