Politic

Filip, despre asistența financiară din partea UE: Chiar dacă din motive tehnice banii nu vin la timp, activitatea nu va fi afectată!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Azi a avut loc ședința comună dintre președinții comisiilor parlamentare și membrii cabinetului de miniștri, sau ședința comună a Parlamentului și Guvernului, prezidată de Andrian Candu și Pavel Filip.

”Pentru a primi asistența macrofinancairă, care reprezintă 100 de milioane de euro, trebuie să îndeplinim 28 de condiții. Pentru a primi prima tranșă, trebuie să realizăm 10 condiții, pe care practic le-am realizat. Au ramas încă 4. Înainte de termenul care era prevăzut noi vom fi gata pentru a lua prima tranșă”, a declarat Premierul Filip.

Filip a mai declarat că și fără prima tranșă din asistență, veniturile la bugetul statului Republicii Moldova sunt suficiente pentru a realiza toate programele prevăzute în Legea bugetului.

Prioritatea Guvernului Filip pentru următoarea perioadă este accelerarea măsurilor de modernizare a țării, cu respectarea, totodată, a angajamentelor față de partenerii externi. S-a stabilit că, în luna noiembrie, va fi demarat actualizarea Planului Naţional de acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere cu UE până în anul 2019.

 

loading...

Write A Comment