Social

Fiul monstrului din Caracal i-a bătut pe jurnaliştii de la România TV şi Antena 3

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dovada că între Gheorghe Dincă şi procurorii DIICOT există o înţelegere în care monstrul din Caracal a cerut protecţie totală faţă de familia sa, în schimbul aşa-ziselor lui declaraţii de recunoaştere, a fost oferită chiar de fiul acestuia, Daniel Dincă, scrie Cotidianul.ro

Marţi la prînz, la ieşirea din sediul CNA, unde – culmea! – depusese o plîngere împotriva jurnaliştilor de la Antena 3 şi România TV, vîzînd cuburile microfoanelor pe care erau imprimate siglele celor două televiziuni, s-a repezit pur şi simplu asupra cameramanilor acestora, bătîndu-i în chip bestial şi distrugîndu-le aparatura! Întreaga scenă era transmisă în direct de România TV şi Antena 3, aşa încît telespectatorii au putut să vadă îngroziţi scenele incredibile şi să le audă pe reporteriţe cum strigau speriate după ajutor!

Sediul CNA este în Piaţa Parlamentului, în vecinătatea unor instituţii importante, între care Ministerul Justiţiei şi Parchetul General. Cu toate acestea, nici unul dintre jandarmii şi poliţiştii care asigurau paza şi supravegherea acestora nu a intervenit la strigătele jurnaliştilor care erau bătuţi de fiul lui Gheorghe Dincă.

Jurnaliştii agresaţi au apelat atunci la 112 pentru a sesiza evenimentul, dar, pînă să ajungă la faţa locului un echipaj de poliţie, Daniel Dincă şi sora acestuia au dispărut, astfel că poliţiştii au fost în situaţia de a declanşa o amplă operaţiune de căutare, aşa cum rezultă dintr-un Comunicat al Poliţiei Capitalei:

„Astăzi, la ora 15,01, prin apel 112, un jurnalist a sesizat faptul că el, precum şi alţi colegi din presă au fost loviţi de către un bărbat pe care doreau să-l intervieveze. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei 17, precum şi un echipaj de prim ajutor. La acest moment persoanele vătămate sunt audiate şi, de asemenea, bărbatul reclamat ca agresor este căutat în vederea audierii”.

Abia după două ore şi jumătate, după ce a fost contactat telefonic, agresorul s-a predat la Secţia 2, fiind apoi audiat timp de şapte ore. În mod incredibil, la ora 0:30, Daniel Dincă şi sora sa au fost lăsaţi în libertate!

La fel de şocante au fost şi declaraţiile pe care Daniel Dincă şi sora sa, Daniela, le-au făcut înainte de predare:

Daniela Dincă: „Unul dintre cameramani l-a jignit pe fratele meu. A dorit să caute scandal pentru că vedeau că noi ne continuăm drumul și nu vrem să comentăm. Nu s-a întâmplat ce spun ei. Fratele meu nu l-a lovit pe cameraman, el s-a împiedicat singur. Nu mințim, de ce vi se pare că mințim. Camera i-a căzut din mână domnului, noi nu l-am lovit. Fratele meu e cu mine, suntem în drum spre Arad. Nu știm că e căutat de poliție. Dacă Poliția o să ne comunice, o să luăm legătura cu ei”!

Daniel Dincă: „Nu s-a întâmplat nimic, din punctul meu de vedere. Dau declarații când mă întâlnesc cu Poliția, nu este nicio problemă. Sunt la Lugoj. Am impresia că aveți chef de glume, faceți tot posibilul să înscenați tot pentru puțină publicitate”!

Despre comportamentul agresiv al lui Daniel Dincă am aflat şi din destăinuirea socrului acestuia, care, într-un dialog cu jurnalista Evghenia Kironaki de la Antena 3, pe care a crezut-o prostituată, a mărturisit că fiul lui Dincă l-a bătut în aşa hal, încît i-a rupt două coaste ca nu cumva să dea vreo declaraţie împotriva lui:

De asemenea, ne amintim că, în 22 august, atunci cînd a fost chemat la DNA împreună cu mama şi sora sa, Daniel Dincă i-a agresat prima oară pe jurnaliştii care-l aşteptau după audiere, fără ca forţele de ordine prezente să încerce să-l oprească.
Evident, mulţi se întreabă de unde vine atitudinea aceasta pasivă a autorităţilor faţă de familia lui Gheorghe Dincă, în general, şi faţă de Daniel Dincă, în mod cu totul special. Răspunsul îl găsim chiar în „Dosarul Caracal”! Avocata Carmen Obîrşanu, care reprezintă familia Luizei Melencu, ne-a spus că a fost şocată de faptul că a găsit în dosarul cauzei o declaraţie a Elenei Dincă, soţia monstrului, în care aceasta spune că la prima întrevedere cu Gheorghe Dincă, acesta i-a spus: „Am auzit că te-au adus în cătuşe. Eu le-am cerut să nu se atingă de familie, indiferent ce se va întîmpla”!

Opinia noastră în legătură cu acest subiect, dedusă din analiza felului în care este tratat Gheorghe Dincă şi familia sa de către anchetatori, este că procurorii au făcut o astfel de înţelegere cu monstrul, în care, în schimbul protejării familiei sale, Dincă îi ajută să încheie dosarul aşa cum doresc ei. Că intuiţia mea este sau nu corectă, rămîne să vedem, dar semnele unei astfel de înţelegeri sînt destul de clare.

Chiar ieri, cînd a avut loc agresiunea fiului său faţă de jurnalişti în faţa CNA, lui Gheorghe Dincă i s-a prelungit pentru ultima oară mandatul de arestare preventivă, întrucît în ianuarie expiră cele 180 de zile în care o persoană poate fi arestată în cadrul urmării penale. Mai pe scurt, dacă procurorii nu izbutesc să încheie ancheta şi să-l trimită în judecată pînă în 27 ianuarie, Gheorghe Dincă va fi eliberat, putînd cel mult să fie pus în arest la domiciliu sau să fie pus sub control judiciar!
Sau, cum am anticipat noi cu mult timp în urmă, i se va face un alt dosar, în care să fie emis şi un mandat de arestare, care va curge pentru încă şase luni. Şi, după cum se ştie, deja s-a deschis un alt dosar, cel cu violul lui „Fane”, în care Gheorghe Dincă este… complice!

Revenind la agresiunea jurnaliştilor, ne întrebăm doar atît: oare ce o fi zis Gheorghe Dincă în gîndul lui cînd a aflat ce bătăuş este fiul său, o să-l certe?

 

 

loading...

Comments are closed.