Actual

Flux majorat la frontieră: Peste 20 de mii de traversări de persoane, dintre care circa 16 mii sunt cetățeni străini

Pinterest LinkedIn Tumblr

Poliția de Frontieră comunică despre prezența unui flux majorat în PTF Palanca-Maiaki-Udobnoe, PTF Tudora-Starokazacie, PTF Basarabeasca – Serpniovo, PTF Criva-Mamaliga, pe sensul de intrare în Republica Moldova (pe partea ucraineană). În celelalte puncte de trecere a frontierei se înregistrează valori minime de trafic.

În ultimele 12 ore, polițiștii de frontieră au înregistrat 20 245 traversări persoane, dintre care un număr de 11 486 pe sensul de intrare în țară. Cele mai multe traversări au fost ai cetățenilor străini – 15 884.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România – 12 658 din totalul de traversări, iar 7 399 treceri au fost semnalate în punctele de trecere situate la granița moldo-ucraineană.

Perioada mai intensă la frontieră, în care s-a atestat un aflux de călători, a fost între orele 20:00 și 03:00.

Cu referință la traversarea frontierei de către cetățenii Ucrainei, un număr total de 9 602 treceri au fost consemnate, dintre care 5 411 pe direcția intrare în Republica Moldova și alte 4 191 treceri la ieșire din țară. Totodată, numărul de 3 298 au constituit trecerile minorilor ucraineni de până la 14 ani inclusiv.

Amintim că la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova de pe teritoriul Ucrainei se autorizează trecerea frontierei de stat a cetățenilor ucraineni, prin punctele de trecere a frontierei de stat, la prezentarea a UNUI din actele de identitate:
✔ pentru minori – certificatul de naștere, actul de identitate național (buletinul/card de identitate), pașaport;
✔ pentru maturi – actul de identitate național (buletin/card de identitate) sau pașaport;

Rugăm călătorii să se informeze doar din surse oficiale!
Suntem alături de cetățeni!”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

loading...

Comments are closed.