Social

Focuri de armă în zona de frontieră la Briceni. Un echipaj al Poliției de Frontieră a fost agresat

Pinterest LinkedIn Tumblr
Echipa mobilă din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, care se afla în misiune de serviciu în regiunea de nord a ţări, a fost agresată de un grup de locuitori ai raionului Briceni. Pentru a reţine persoanele şi imobiliza mijlocul de transport, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească arma din dotare, fiind trase patru focuri de avertizare în plan vertical.

Ieri, 26 noiembrie a.c., în jurul orei 23:20, în apropiere de satul Larga, raionul Briceni, echipa mobilă a IGPF a observat pe marginea traseului, staţionat pe acostament un autoturism de model Nissan Pathfinder. La apropierea către mijlocul de transport, angajaţii Poliţiei de Frontieră s-au legitimat şi au solicitat celor cinci bărbaţi, observaţi în maşină, să prezinte actele de identitate şi să justifice scopul aflări în zona de frontieră la cea oră târzie. De la persoanele în cauză se simţea un miros puternic de alcool, dar şi din start acestea s-au arătat deranjate de verificările de rigoare. Astfel, conducătorul auto nu s-a conformat cerinţelor legale şi a început să agreseze verbal poliţiştii de frontieră. Deşi a fost avertizat că se va acţiona în conformitate cu legislaţia în vigoare, bărbatul nu a încetat acţiunile sale huliganice.

În aceste condiţii a fost solicitat ajutorul unui alt echipaj mobil din cadrul IGPF, care la apropiere de locul cu pricina a înfuriat mai tare grupul de persoane. Ultimii, au pornit în viteză spre satul Larga, punând în pericol viaţa unui angajat care se afla în faţa maşinii. Au fost somaţi să oprească şi în aceste circumstanţe folosită arma din dotare, fiind trase două focuri în plan vertical conform prevederilor legale. În continuare, echipajul mobil a pornit urmărirea mijlocului de transport care a deteriorat poarta unei gospodării şi a creat pericol iminent pentru viaţa şi sănătatea angajaţilor, aflaţi la îndeplinirea atribuţiilor de serviciu. În cele din urmă, fiind mijlocul de transport blocat de poliţiştii de frontieră şi avertizat iarăşi cu alte două focuri de armă, s-a reuşit reţinerea persoanelor.

La faţa locului a fost solicitată intervenţia Poliţiei, prin intermediul serviciului 112, fiind prezenţi pentru a investiga cazul grupa de documentare a accidentelor rutiere din cadrul IP Briceni, dar şi angajaţii DR Nord a IGPF. Ultimii au iniţiat un proces penal pe faptul de ultragiere a poliţiştilor de frontieră.

 

loading...

Comments are closed.