Forța Fermierilor susține că MAIA nu oferă informații despre motorina promisă de Guvernul României

Situația cu motorina românească devine din ce în ce mai ridicolă. Epopeea durează aproape un an. Peste 1500 de fermieri, care au suferit în urma secetei din 2022, au depus dosare la AIPA în baza unui Regulament aprobat de Guvern. Cu toate acestea, combustibilul nu a fost livrat, susține Forța Fermierilor.

”Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) refuză să comunice cu Asociația Forța Fermierilor pe acest subiect. Toate mesajele și întrebările noastre rămân fără răspuns. Mulți agricultori care au depus cereri la AIPA se confruntă cu o situație financiară dezastruoasă și această motorină reprezintă ultima lor speranță. Ei nu își pot planifica activitatea și cer cel puțin certitudinea privind termenul exact pentru distribuirea dieselului. În acest context, lipsa reacției din partea Ministerului Agriculturii nu poate fi înțeleasă și provoacă revolta fermierilor.

Solicităm asistența presei libere, care poate insista ca autoritățile abilitate să ofere public informații privind cauzele întârzierii livrării motorinei române și momentul când acest ajutor important va ajunge în cele din urmă la agricultori”, scrie în comunicatul Asociației Forța Fermierilor.

În dimineața zilei de iulie 2022, Vladimir Bolea a depus jurământul de învestire în funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare în fața Maiei Sandu.

Redacția noastră a solicitat informații de la MAIA. Detaliile vor fi furnizate în cazul în care va exista un răspuns.

Total
0
Shares
Total
0
Share