Politic

Fosta președinte a Organizației de Femei PLDM a părăsit partidul. Reacția liberal-democraților: „Nu a avut calitatea de membru”

Pinterest LinkedIn Tumblr

În dimineața zilei de astăzi, 21 septembrie, Nadejda Placinta a menționat într-o postare pe o rețea de socializare că renunță la funcțiile deținute în partid, printre care, Președinte a Organizației de Femei a PLDM, secretar Internațional al PLDM și la calitatea de membru al partidului. Partidul Liberal Democrat din Moldova însă reneagă că aceasta ar deține acum vreo funcție în partid și susține că nu a avut niciodată calitatea de membru al PLDM, transmite Telegraph.md

„Într-o postare pe o rețea de socializare, preluată suspect de operativ și de unele portaluri de știri, cetățeanca Nadejda Plăcintă lansează acuzații nefondate la adresa Partidului Liberal Democrat și declară că renunță la funcțiile pe care le-ar deține în partid. În legătură cu aceasta, se impun câteva precizări.

Unu. Nadejda Plăcintă nu are și nu a avut vreodată calitatea de membru PLDM, pe care să o fi dobândit după procedurile statutare. Respectiv, nu poate renunța acum la o calitate ce nu i-a fost atribuită.

Doi. După Congresul IX din 16 august 2020, autoarea respectivelor acuzații nefondate nu s-a regăsit în vreo funcție de conducere în partid. Respectiv, ea nu poate acum să renunțe la funcții pe care nu le deține.

Trei. Ca să poți aprecia gradul de democrație internă a unui partid, trebuie să fii parte a acestui partid și să participi la activitățile lui, fie ca membru de rând, fie ca reprezentant al organelor sale de conducere.

După ultimul congres, Nadejda Plăcintă nu a formulat critici la adresa partidului, nu a trecut pragul sediului central și nu a participat la vreo ședință a vreunui organ de conducere al PLDM.

Respectiv, judecățile dânsei despre nivelul de democrație și constructivism în partid sunt subiective și eronate.

Regretăm acest incident mediatic, provocat cu rea-credință de cei ce urmăresc denigrarea Partidului Liberal Democrat și a conducerii sale în ajunul alegerilor prezidențiale.” se arată în comunicatul PLDM.

Năstase, despre Maia Sandu: „Își aduce aminte de pensionari doar în campaniile electorale”

loading...

Comments are closed.