Fosta șefă a Direcției Sănătate a capitalei a obținut câștig de cauză în judecată. Demisia acesteia a fost anulată

Tatiana Bucearschi, fosta șefă a Direcției generale asistență medicală și socială din capitală a obținut câștig de cauză în instanță. Dispoziția din 2021, privind demisia ei, a fost anulată, scrie Realitatea.md

Pentru absența forțată de la muncă, Primăria Chișinău va trebui să îi achite salariul pentru perioada iunie 2021 – aprilie 2024. De asemenea, administrația Capitalei este obligată să îi ofere prejudiciul moral în mărimea unui salariu mediu lunar.

Municipalitatea va mai achita și cheltuielile privind asistența juridică. Conform deciziei pronunțate, acestea constituie 5000 de lei. Hotărârea instanței poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiție, în termen de două luni.

Redacția Realitatea a solicitat reprezentanților Primăriei să comunice dacă se vor conforma decizie Curții de Apel Chișinău sau vor ataca hotărârea la Curtea Supremă de Justiție. La momentul publicării știrii, aceștia nu au făcut încă precizările de rigoare.

Tatiana Bucearschi a precizat că va oferi comentarii după discuțiile cu avocatul care o reprezintă în fața instanței.

mintim că, Bucearschi a fost demisă în 2021. Atunci, funcționara preciza că au existat presiuni la adresa sa, iar Eugenia Ceban, consilieră municipală și mama primarului general, l-ar fi promovat pe Boris Gîlcă în funcția de șef al Direcției.

„Mă scuzați, la revedere” – așa a răspuns în 2021 Eugenia Ceban, fiind solicitată de redacția Realitatea să comenteze acuzațiile Tatianei Bucearschi.

„Am urmărit cu mare atenție interpretările în spațiul public pe care le are. Cei care sunt în Primărie cunosc în detaliu, atât la nivelul Executivului, cât și la nivelul Legislativului că subiectele legate de administrarea direcției vin cu probleme încă din luna noiembrie a anului trecut. Au fost și continuă să fie conflicte interne în cadrul echipei din direcția menționată, ori pentru mine ca primar este foarte important ca oamenii să privească în aceeași direcție. Repet, nu este un secret referitor la ceea ce se întâmpla în cadrul direcției”, comenta atunci Ion Ceban situația.

Ulterior, fosta șefă de direcția anunța că va merge în instanță. În septembrie 2023, Judecătoria Chișinău respinse cererea Tatianei Bucearschi, hotărârea fiind casată integral prin decizia pronunțată de Curtea de Apel pe 2 aprilie 2024.

Total
0
Shares
Total
0
Share