Social

(FOTO) 2 partide de contrabandă de țigări depistate de către serviciul vamal al Republicii Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Încă două tentative de scoatere din țară a produselor de tutungerie nedeclarate, prevenite de vameși în ultimele zile, după ce pe parcursul săptămânii trecute, aceștia au reținut cca 21 mii de țigarete tăinuite de la controlul vamal. Astfel, urmare a contracarării celor două tentative, au fost reținute alte 8 000 de țigarete nedeclarate, marcate cu timbru de acciz al RM.

În primul caz, consemnat la data de 13 octombrie a.c., la ieșirea din țară prin postul vamal Costești, vameșii au decupat roata de rezervă a unui autoturism, după ce patrupedul Vămii a semnalizat prezența unor obiecte suspecte în pneul acesteia. În rezultat, angajații vamali au depistat 2 000 de țigarete marca ”Plugarul”, care aparțineau conducătorului unității de transport – o locuitoare a or. Costești, în vârstă de 39 de ani, se spune într-un comunicat de presă al Serviciului Vamal de stat.

Celelalte 6 000 de țigarete nedeclarate au fost reținute ieri pe aeroportul din Capitală. Bunurile erau disimulate în valiza unui pasager al cursei Chișinău-Londra.

Loturile au fost reținute în vederea confiscării, iar contravenienții sunt cercetați pentru tentativa de trecere peste frontiera vamală a bunurilor nedeclarate, încălcare care se sancționează cu amendă în sumă de până la 4 500 lei.

loading...

Write A Comment