FOTO // 22 de instituții medicale din țară au fost dotate cu aparate performante de ultrasonografie

22 de instituții medico-sanitare publice sunt dotate de Ministerul Sănătății cu aparate performante de ultrasonografie.

Evenimentul de transmitere oficială a ecografelor a avut loc, astăzi, la Institutul de Medicină Urgentă (IMU), una dintre instituțiile beneficiare.

Dispozitivul permite medicilor de la IMU să examineze pacienții cu maladii vasculare, în special pe cei la care se suspectează accident vascular cerebral (AVC). Anual, peste patru mii de persoane cu semne de AVC, care ajung la Unitatea Primiri Urgențe a instituției medicale, necesită să fie investigate cu ajutorul ecografiei doppler. Prin această metodă sunt examinate vasele cervico-cerebrale, fiind esențială în stabilirea diagnosticului precoce de înaltă precizie și inițierea tratamentului adecvat, care să contribuie la salvarea pacienților.

Ministerul Sănătății a distribuit astfel de aparate și altor cinci instituții republicane – Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Institutului Oncologic, Institutului de Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman”, Centrului Republican de Diagnosticare Medicală, Spitalului Clinic Bălți și instituției municipale – Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi”.

De asemenea, au primit dispozitive 15 spitale raionale, din Soroca, Cahul, Edineț, Ungheni, Hîncești, Florești, Călărași, Ocnița, Ștefan Vodă, Drochia, Taraclia, Cimișlia, Briceni, Criuleni, Comrat.

Valoarea aparatelor de ultrasonografie constituie 7,3 milioane de lei.

Total
0
Shares
Total
0
Share