Alte știri

FOTO // A fost eliberat un deținut condamnat pe viață, fiindcă a jefuit un fast food cu un pistol de apă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat din Arkansas, care a fost condamnat la închisoare pe viață pentru că a jefuit un fast food, cu un pistol cu apă va fi eliberat după 40 de ani petrecuți după gratii, informează Realitatea.md

În 1981, Rolf Kaestel, acum în vârstă de 70 de ani, a jefuit un chioșc cu mâncare din Fort Smith și a luat 264 dolari. Guvernatorul din Arkansas, Asa Hutchinson, a declarat că intenționează să comute pedeapsa și să-l declare pe Kaestel eligibil pentru eliberarea condiționată.

Există, însă, o perioadă de 30 de zile de așteptare pentru ca decizia guvernatorului să devină definitivă.

Kaestel a fost găsit vinovat de tâlhărie agravată și condamnat la închisoare pe viață după ce a jefuit fast-food-ul înarmat doar cu un pistol cu apă.

Bărbatul a depus mai multe cereri prin care a cerut comutarea pedepsei, însă ultima dintre ele, în care a spus că „poate mai am câțiva ani în care să mai pot aduce o contribuție cu adevărat substanțială societății” a sensibilizat autoritățile.

„Cred că am demonstrat că merit o șansă să încep o viață nouă”, a scris el.

Cazul lui Kaestel a atras atenția grupurilor care susțin o reformă a justiției penale în SUA. Inclusiv angajatul fast-food-ului jefuit a cerut eliberarea lui de-a lungul timpului considerând că pedeapsa primită este mult prea aspră.

Citește și: În Australia, goana după vaccin este un fel de „Jocurile foamei”. Oamenii caută să se vaccineze, nu există suficiente doze

loading...

Comments are closed.