Alte știri

FOTO // A fost eliberat un deținut condamnat pe viață, fiindcă a jefuit un fast food cu un pistol de apă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat din Arkansas, care a fost condamnat la închisoare pe viață pentru că a jefuit un fast food, cu un pistol cu apă va fi eliberat după 40 de ani petrecuți după gratii, informează Realitatea.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

În 1981, Rolf Kaestel, acum în vârstă de 70 de ani, a jefuit un chioșc cu mâncare din Fort Smith și a luat 264 dolari. Guvernatorul din Arkansas, Asa Hutchinson, a declarat că intenționează să comute pedeapsa și să-l declare pe Kaestel eligibil pentru eliberarea condiționată.

Există, însă, o perioadă de 30 de zile de așteptare pentru ca decizia guvernatorului să devină definitivă.

Kaestel a fost găsit vinovat de tâlhărie agravată și condamnat la închisoare pe viață după ce a jefuit fast-food-ul înarmat doar cu un pistol cu apă.

Bărbatul a depus mai multe cereri prin care a cerut comutarea pedepsei, însă ultima dintre ele, în care a spus că „poate mai am câțiva ani în care să mai pot aduce o contribuție cu adevărat substanțială societății” a sensibilizat autoritățile.

„Cred că am demonstrat că merit o șansă să încep o viață nouă”, a scris el.

Cazul lui Kaestel a atras atenția grupurilor care susțin o reformă a justiției penale în SUA. Inclusiv angajatul fast-food-ului jefuit a cerut eliberarea lui de-a lungul timpului considerând că pedeapsa primită este mult prea aspră.

Citește și: În Australia, goana după vaccin este un fel de „Jocurile foamei”. Oamenii caută să se vaccineze, nu există suficiente doze

loading...

Comments are closed.