FOTO // A fost finalizat un nou proiect de infrastructură în Orhei de către echipa lui Ilan Șor, respectându-se promisiunile

 

Echipa lui Ilan Șor a finalizat încă un proiect de infrastructură grandios în orașul Orhei. De data aceasta – un tronson al străzii Iakir, din sectorul Nordic al orașului Orhei, care a fost reconstruit și modernizat. Acesta a fost inaugurat în prezența orheenilor și autorităților municipiului Orhei. Tradițional, coordonatorul Blocului politic „Ș.O.R”, Ilan Șor, a transmis localnicilor și colegilor un mesaj de încurajare, prin intermediul unui apel video.

„Drumurile moderne sunt cruciale – îmbunătățesc conectivitatea regională şi interregională, sporesc siguranța în trafic, asigură confortul și rapiditatea mișcării cu transportul public, privat, cu bicicleta sau mersul pe jos. Aceste condiții contribuie la atragerea investițiilor și prosperarea economică a unei localități, tocmai de aceea ne-am propus să le creăm și să le dezvoltăm în municipiul Orhei. Așa cum am afirmat în repetate rânduri, eu și echipa mea vom depune eforturi pentru a face din Orhei un oraș de vis, un oraș al posibilităților economice pentru toți cetățenii și o atracție turistică pentru turiștii din întreaga lume. Sunt mândru că am reușit să finalizăm și acest proiect frumos. Mulțumesc echipei mele pentru efort, iar orheenilor – pentru susținere și încredere”.

După destrămarea Uniunii Sovietice, strada Iakir nu a fost niciodată reparată, iar cu trecerea anilor a devenit impracticabilă. În timpul apropiat, în reparație capitală va intra și cealaltă porțiune drumului, au dat asigurări autoritățile municipiului Orhei.

Proiectul de infrastructură realizat este unul complex și a inclus lucrări de asfaltare, reparația trotuarelor, construirea sistemului de drenaj, care permite captarea, colectarea și evacuarea apelor, precum și iluminare. În aceste condiții, tronsonul reabilitat asigură o legătură sigură și modernă între zona rezidențială și centura orașului.

„Echipa noastră a depus eforturi considerabile pentru a aduce această schimbare, și le a oferi cetățenilor din sectorul Nordic un drum practicabil și sigur. Renovarea unui tronson al străzii Iakir este doar unul dintre numeroasele proiecte de infrastructură pe care le implementăm în Orhei, în dorința noastră de a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor noștri”, a menționat primarul de Orhei, Pavel Verejanu.

Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu a subliniat că echipa lui Ilan Șor va continua să modernizeze municipiul Orhei și să sporească confortul cetățenilor.

„De aproape opt ani, transformăm Orheiul în mândria Moldovei. Noi suntem cei care muncesc de-a lungul întregului mandat, nu ne aducem aminte de popor doar în ultimul an, când din bani publici unii își fac campanii electorale. Noi suntem cei care investim cu grijă fiecare leu din bugetul local. Noi am demonstrat că putem îmbunătăți nivelul de trai al locuitorilor țării noastre. Orheiul de azi este Moldova zilei de mâine”.

Locuitorii orașului au așteptat cu nerăbdare modernizarea drumului. Ei spun că rezultatele proiectului i-au luat prin surprindere: e mult mai frumos și mai confortabil decât și-au imaginat.

„Este o schimbare extraordinară pentru noi, locuitorii sectorului Nordic. Strada Iakir era într-o stare dezastruoasă de ani de zile. Echipa lui Ilan Șor a făcut o treabă excelentă și le suntem recunoscători pentru implicarea lor în dezvoltarea infrastructurii Orheiului”, a mărturisit Ion Popescu.

„Este minunat să vedem că orașul nostru se dezvoltă. Ilan Șor și echipa sa demonstrează că le pasă de nevoile noastre și că pot să facă schimbări concrete. Acest proiect este încă un pas înainte, iar noi suntem nerăbdători să vedem cum se va schimba în continuare sectorul nostru”, a spus Maria Vasilescu.

Modernizarea unui tronson al străzii Iakir este doar unul dintre zecile de proiecte de infrastructură realizate de echipa lui Ilan Șor în localitățile din municipiul Orhei. În același timp, reprezintă o confirmare a faptului că, în prezent, este singura de pe scena politică care are voința și capacitățile necesare să modernizeze Republica Moldova, și să creeze condiții bune de trai pentru toți cetățenii.

Comunicat de presă

Total
0
Shares
Total
0
Share