(foto) Alexandr Slusari continuă să-l apere pe raiderul Veaceslav Platon. Iată cum explică hașurarea firmelor off-shore din Kroll 2

Raportul Kroll 2, Veaceslav Platon, Alexandr Slusari, ACUM, PSRM, guvernarea ACUM-PSRM, Maia Sandu, furtul miliardului, furtul din sistemul bancar, firme off-shore, cine figureaza in Kroll 2, raportul Kroll a fost publicat, Andrei Nastase

Alexandr Slusari continuă să-l apere pe raiderul numărul 1 din CSI, Veaceslav Platon. După ce a expediat presei un raport Kroll hașurat și din care au fost omise mai multe firme off-shore ce aparțin raiderului Platon, l-am întrebat pe Alexandr Slusari cum explică faptul că el, dar și colegii săi din guvernarea ACUM-PSRM, se tem să vorbească în public despre implicarea lui Platon în furtul miliardului și de ce au încercat să șteargă urmele acestuia din Kroll 2.

Portalul nostru de știri a publicat astăzi un material amplu despre firmele off-shore ale lui Veaceslav Platon care sunt implicate în furtul din sistemul bancar și care se regăsesc în varianta necenzurată a raportului Kroll, ce a fost publicată de News Maker. I-am expediat lui Slusari materialul nostru și i-am cerut o reacție.

Inițial, Slusari a spus că a expediat presei varianta cenzurată a raportului Kroll, deoarece aceasta ar fi fost cerința companiei de investigație. Apoi am insistat cu întrebarea de bază, de ce în spațiul public dumnealui se teme să vorbească despre implicarea lui Veaceslav Platon în furtul miliardului. La fel, l-am întrebat pe președintele comisiei de investigație cum comentează faptul că în Kroll se regăsesc companii și firme off-shore ce aparțin familiei Greceanîi.

“Dacă acolo va figura Platon și Greceanîi, asta e. În fața legii toți sunt egali. Care firma aparține lui Greceanîii eu nu cunosc. Toto acolo am văzut numele lui Lucinschii și Novosadiuc. Alte nume nu le-am văzut. Nu eu sunt autorul rapartelor Kroll. Eu am publicat totul ce am primit.”, a răspuns Slusari.

Chiar dacă dumnealui conduce o comisie parlamentară ce are acces la toate informațiile posibile, Slusari a cerut de la noi dovezi în plus despre firmele off-shore ale raiderului Platon ce se regăsesc în raportul Kroll. Vicepreședintele Platformei DA a menționat că nu are încredere în materialele jurnalistice realizate de echipa Telegraph Moldova și a cerut alte surse. Portalul nostru de știri i-a expediatiat lui Slusari o investigație realizată de către Rise.md, site despre care dumnealui și colegii săi din ACUM spun că ar fi o sursă mass-media independentă, iar în respectiva investigație, este menționată și Valemont Properties LTD, firma fantomă a lui Platon, prezentă și în Kroll 2, despre care Slusari nu a menționat niciodată nimic. 

Alexandr Slusari a reacționat însă bolnăvicios atunci când i-am demonstrat că firmele off-shore ale raiderului Platon sunt prezente în Kroll, iar despre acest lucru au scris și reporterii de la Rise.md, sursă veridică pentru dumnealui.

“Nu faceți voi mie agenda. Transmiteți lista firmelor, care figurează în raport Kroll cu indicația numelelor persoanelor, care în opinia voastră aparțin lui Platon. Voi face verificarea și dacă se adeverește, voi publica. Chiar nu am nici o problemă cu Platon. Toate documentele studiate în cadrul comisiei arată că cel puțin la etapa inițială el a fost implicat în atac raider asupra BEM.”, ne-a răspuns vicepreședintele Platformei DA.

Cu toate aceste, Slusari nu a publicat până acum nimic legat de implicarea lui Platon și a firmelor off-shore ce aparțin lui Platon, în frauda bancară de la BEM.

Cât despre implicarea Zinaidei Greceanîi în frauda bancară, este cel puțin stranie reacția vicepreședintelui PPDA, precum că nu cunoaște despre firmele actualului Președinte al Parlamentului, deoarece despre acest lucru a scris inclusiv portalul de știri Jurnal.md. Sau poate într-adevăr Alexandr Slusari nu citește știrile de pe jurnal.md? Rămâne dumnealui să dea explicații.

Zinaida Greceanîi, BEM, Veaceslav Platon, raportul Kroll, Kroll 2, credite neperformante, Slusari, Platfrma DA

Dovadă a conversației cu vicepreședintele PPDA, Alexandr Slusari:

Total
0
Shares
Total
0
Share