FOTO // Așa cum au promis Evghenia Guțul și echipa lui Ilan Șor, în Găgăuzia se lucrează de zor la construcția și renovarea drumurilor

Echipa bașcanului Găgăuziei, Evghenia Guțul, și a lui Ilan Șor au început să-și îndeplinească promisiunile făcute, recent, în campania electorală. Astfel, în mai multe localități din regiune, se lucrează de zor la construcția și renovarea drumurilor. În satul Bugeac, raionul Comrat, sunt reparate concomitent patru porțiuni de drum secundar, pe care va fi aplicat pavaj cu o suprafață de câteva mii de metri pătrați.

Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, împreună cu câțiva colegi, au mers pe șantier, pentru a verifica cum decurg lucrările de reparație a drumurilor și a promis că vor fi implementate și alte proiecte de infrastructură, importante pentru oameni.

„În prezent, lucrăm asupra proiectelor pe care am promis, în campania electorală, că le vom realiza. Cele patru drumuri sunt secundare și sunt foarte importante pentru localnici. Starea proastă a acestor drumuri le-a dat mari bătăi de cap oamenilor, care, în timpul ploilor, se pomeneau cu locuințele inundate. Încet-încet, vom rezolva problemele din toate localitățile din Găgăuzia și vom realiza toate proiectele pe care le-am promis”, a dat asigurări Evghenia Guțul.

La rândul său, primarul satului Bugeac, Nicolai Dudoglo, a precizat că lucrările de reparație a celor patru drumuri ar trebui să se încheie la sfârșitul lunii septembrie.

„În prezent, se efectuează lucrări de reparație pe străzile „Кишиневская”, „Солнечная”, „Тимирязева” și „Гастелло”, unde, în total, este o suprafață de 10 mii de metri pătrați. Am apelat la ajutor, ca să reparăm aceste străzi. Prin urmare, echipa bașcanului Găgăuziei a discutat cu reprezentanții unei companii din Turcia și, iată, au început lucrările conform programului bașcanului, motiv pentru care suntem recunoscători. Costul lucrărilor se ridică la opt milioane de lei”, a precizat primarul.

În același timp, reprezentantul Partidului „ȘOR”, Alexandru Panov, a accentuat faptul că patru drumuri au intrat concomitent în reparație.

„Îi mulțumim bașcanului Găgăuziei și liderului Ilan Șor, care ne ajută să rezolvăm problemele localității noastre. Aceste patru drumuri, care au intrat în reparație, sunt cele mai problematice și au nevoie de o atenție specială”, a menționat Alexandru Panov.

Localnicii sunt foarte bucuroși că nu vor mai fi nevoiți să meargă pe drumuri pline de gropi și noroi.

„Ori de câte ori plouă, drumul devine impracticabil. Copiilor le era foarte greu să meargă la școală. Tare mult am așteptat renovarea acestui drum și am implorat autoritățile să ne ajute”, a spus o localnică

„Drumul a fost foarte rău. Ulterior, a fost pus pietriș, dar pe care ploaia îl spală. Când a fost pus pietriș, am plantat flori, acum când drumul va fi renovat cum se cuvine, voi mai planta flori ca să fie și mai frumos”, a afirmat o altă locuitoare a satului Bugeac.

„Lucrez la școală. Ori de câte ori plouă, copiii ajung la școală plini de noroi. Nici cu transportul nu poți ajunge aici. Suntem foarte recunoscători că drumul se repară”, a menționat o altă femeie.

Echipa lui Ilan Șor a inaugurat primul proiect de infrastructură în regiune, marți, 15 august. Este vorba despre un drum important din comuna Svetlîi, construcția căruia a fost așteptată de mult timp de către localnici, care va permite fluidizarea traficului și circulația în siguranță a copiilor spre grădiniță și școală.

Total
0
Shares
Total
0
Share