(Foto) Ce a discutat Pavel Filip cu Johannes Hahn, Comisarul UE pentru Politica de Vecinătate, la Bruxelles

Bruxelles, Pavel Filip a avut o întrevedere cu Johannes Hahn, Comisarul UE pentru Politica de Vecinătate, parteneriatul estic 10 ani, moldova uniunea europeana, fapte nu vorbe pdm, partidul democrat din moldova 

La Bruxelles, Prim-ministrul Pavel Filip a avut marți o întrevedere cu Johannes Hahn, Comisar pentru Politica de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere a UE. Principalele teme de discuție au vizat situația post-electorală din Moldova, precum și stadiul actual al relațiilor dintre țara noastră şi Uniunea Europeană, inclusiv dialogul politic și cooperarea pentru dezvoltare.

Oficialii au făcut un schimb de opinii despre reformele promovate de autorităţile Republicii Moldova şi nivelul de implementare a Acordului de Asociere cu UE. În cadrul întrevederii, au fost trecute în revistă atât realizările, cât și domeniile unde sunt necesare eforturi suplimentare.

Premierul Pavel Filip a reiterat că modernizarea țării și implementarea agendei de asociere sunt proiecțiunile strategice pentru țara noastră. Totodată, prim-ministrul a exprimat speranța că următorul Guvern va rămâne angajat plenar în procesul dat.

În condițiile actuale, expertiza și susținerea UE constituie ingredientele cheie pentru a reuși transformarea Republicii Moldova și apropierea de UE. În acest context, prim-ministrul a pledat pentru consolidarea dialogului politic, intensificarea cooperării la nivel de experți, precum și pentru reluarea asistenței financiare.

Total
0
Shares
Total
0
Share